Незадовољни Болт: Нико није урадио оно што сам ја!

Јамајчанин Јусеин Болт није срећан што је морао да врати једну од девет златних олимпијских медаља, али истиче да то неће променити оно што је он остварио.

Остали спортови 29.01.2017 | 23:22
Незадовољни Болт: Нико није урадио оно што сам ја!
Болт је остао без злата у штафети 4x100 метара на ОИ у Пекингу 2012, јер је члан његовог тима Неста Картер био позитиван на допинг тесту.

Болт је на Играма у Пекингу, Лондону и прошле године у Рио де Жанеиру освајао трипле круне, у штафети, на 100 и 200 метара, а осим њега и Картера, у Кини су на 4x100 трчали још Асафа Пауел и Мајкл Фратер.

"Тешко је што сам морао да вратим једну од својих медаља, урадио сам то јер је тражио МОК. Нисам срећан због тога, али то је део живота. Нећу дозволити томе да ме деконцентрише ове сезоне, иако сам незадовољан. Мислим да сам остварио много у каријери, ово не мења ништа од тога. Радио сам напорно и остварио оно што није нико пре мене. Освојио сам три златне медаље на 100 и 200 метара", истакао је Болт.

Јамајчани имају право да се жале Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани, која би коштала неколико милиона долара, а Болт не одбацује могућност да учествује у томе.

"То је на мом менаџменту. Постоји доста варијабли па ћемо размотрити шта ћемо да радимо. Ако буде потребно помоћи ћу", рекао је Јамајчанин.

Болт намерава да оконча каријеру после Светског првенства у Лондону у августу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар