Мелбурн: Серена јача од Венус

Серена Вилијамс је однела трофеј Мелбурна победом над Венус у финалном дуелу сестара Вилијамс на Отвореном првенству Аустралије. За освајање трофеја са 2:0 Серени је требало сат и 25 минута игре игре.

Свијет 28.01.2017 | 11:32
Мелбурн: Серена јача од Венус
Серена Вилијамс је тако са 6:4, 6:4 по сетовима освојила 23. гренд слем титулу у каријери и поставила нови рекорд Опен ере, престигавши легендарну Штефи Граф.

То је био девети пут да сестре Вилијамс играју у финалу неког гренд слем турнира, а Серена је победила седми пут. Оне су данас први пут од 2003. године играле у финалу Аустралијан опена и поново је победила Серена.У прва четири гема првог сета обе су направиле по два брејка, а после тога успеле су да сачувају своје сервисе за резултат 3:3.

Серена Вилијамс је затим у седмом гему поново одузела сервис старијој сестри и повела са 4:3. Она је до краја сачувала ту предност и после 41 минута повела у мечу.

Тенисерке су у другом сету освајале гемове на свој сервис све до седмог, када је Серена Вилијамс направила брејк и повела са 4:3.

Она је затим без изгубљеног поена освојила наредни гем, предност је сачувала до краја и после сат и 23 минута ушла у историју Опен ере са 23 гренд слем титуле.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар