Видео-игре боље ослобађају од стреса него секс

Према истраживањима која је спровео Универзитетски колеџ из Лондона, у коме је учествовало 491 добровољно анкетираних становника разнолике старосне, полне, класне и културолошке структуре, показало се да људи радо бирају играње видео-игара као начин релаксације и одмора након напорног дана на послу или факултету.

Здравље 28.01.2017 | 09:44
Видео-игре боље ослобађају од стреса него секс
Анкетирани су имали право да изаберу више ствари и поређају их по позитивном ефекту који на њих има.

Убедљиво највише њих, 74% испитаних, као начин да се одмори и опусти изабрало је разговор и дружење са пријатељима, док је на другом месту играње видео игара, које је као вид одмора на својој листи навела трећина испитаника. На трећем месту је препуштање доброј храни, које је поменуло 29% анкетираних, док су сексуалне активности или гледање порнографије, на 4. месту, тек неких 27% испитаника је ставило овај вид релаксације на своју листу.

Генерални закључак истраживања је да људи који редовно користе играње видео-игара као вид опуштања, много лакше опорављају се од стреса на послу и мање доносе своје проблеме с посла кући и обрнуто.

Велики удео има и то који су типови игара у питању. Истраживање наглашава да на играче најбоље утичу сингл плејер игре, пре свега пуцачине из првог лица (ФПС), РПГ игре као и акционе авантуре, док мултиплејер игре и оне које генерално изазивају стрес саме по себи, имају супротан ефекат и додатно погоршавају психичко стање испитаника.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цупс

29.01.2017 00:05

А у улагање се исплати ПС4 увијек мозес продати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

30.01.2017 00:58

А зени требас платити да оде :)