Тренер Денвера: Морамо да научимо како без Јокића!

Никола Јокић тек треба да иде на магнетну резонанцу, али без обзира на резултате он неће путовати на меч у Финиксу који се игра између суботе и недеље, потврдио његов тренер Мајкл Малоун.

Кошарка 28.01.2017 | 10:45
Тренер Денвера: Морамо да научимо како без Јокића!
Сјајна партија српског кошаркаша Николе Јокића који је Денвер предводио до победе против Финикса (127:120), завршила се лоше по њега с обзиром да је на два минута до краја меча незгодно пао и повредио кук.

Рендгенски снимци показали су да је у питању само истегнуће, а у току вечери (односно дана у Денверу) очекују се и резултати са магнетне резонанце.

Међутим, без обзира на то какви они били, тренер Денвера Мајкл Малоун одлучио је да Николу Јокића не излаже додатним напорима и да га не поведе на гостовање у Аризону, опет меч против Финикса, те му наложио да се одмара у хотелу.

Малоун је то потврдио у радијској емисији "Алтитуде Спортс 950" у којој је говорио и да је након меча разговарао са његовом браћом и девојком који су имали забринут израз лица након повреде.

"Никола овога пута неће путовати са нама, мора да иде на МРИ. Боље је да остане у хотелу и добије третман. Мудијеј и он неће играти тај меч. Нема потребе да брину о Финиксу, боље нека овако убрзају опоравак", поручио је Малоун.

Он је и додао да његова екипа жели да игра у високом темпу и да су из тог разлога веома ефикасни у последње време. Додаје и да "деле" лопту и нема форсирања, па због тога некад и седам-осам кошаркаша заврши меч са двоцифреним бројем поена.

Од увођења Јокића као стартног центра игра Денвера се значајно поправила, а Малоун истиче да његово одсуство не мора нужно да буде лоше за тим – јер морају да науче и без њега.

Оно што га нису подсетили водитељи са ове радио станице јесте то да је Денвер велики број утакмица у октобру и новембру провео са Јокићем у улози резервисте...

"Кад Никола није на терену, ми другачије изгледамо. Увек играмо кроз њега, а када није ту морамо да нађемо нова решења да бисмо на исти начин долазили до поена. То још увек не успевамо. Многи играчи не знају шта да раде када немају лопту у рукама, а сада ће бити моменат за то...", објаснио је Малоун.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар