ЕЛ: Ертел намучио ЦСКА, Ефес и даље "први испод црте"!

ЦСКА се снашао без Теа, Ефес пао пред Звезду! Кошаркаши ЦСКА надиграли су Анадолу Ефес 80:77 и додатно погурали Црвену звезду ка плеј-офу Евролиге. ЦСКА из Москве се враћа на победнички колосек у Евролиги.

Кошарка 27.01.2017 | 20:30
ЕЛ: Ертел намучио ЦСКА, Ефес и даље "први испод црте"!
Пораз од Жалгириса у претходном колу Евролиге био је довољна опомена играчима ЦСКА из Москве да максимално озбиљно морају да схвате сваког противника, а то су и урадили у дуелу са Ефесом у ком су наступили без Милоша Теодосића.

Тим Димитриса Итудиса је имао сигурно вођство против турског представника, на уласку у последњу деоницу је било 13 разлике за домаће, али их је у последњој деоници намучио Томас Ертел.

Француски "плеј" је постигао чак 13 поена у четвртом кварталу, од укупно 24, и умало режирао изненађење у Москви, али само умало...

Дерик Браун је имао шут за продужетак, али је промашио.

ЦСКА МОСКВА - ЕФЕС 80:77 (25:24, 17:11, 23:17, 15:25)

Шампион Европе је тако стигао до 15. победе у 20. колу Евролиге и поново је првопласирани, али чека резултат директног конкурента Реала који нешто касније игра са Арманијем.

Ефес је "први испод црте" са девет победа.

У одсуству Теодосића код домаћих је најефикаснији био Нандо де Коло са 14 поена, а двоцифрени су били још и Кајл Хајнс (13), Кори Хигинс (11) и Никита Курбанов и Арон Џексон који су дали по 10 поена.

Сем поменутог Томаса Ертела (24), код гостију је Ханикат постигао 16, а Браун 11.

ЦСКА је задржао прво место у Ел са 15 победа, једном више од Реал Мадрида, док је Ефес доживео 11. пораз.

"Армејци" у следећем колу играју дерби меч такмичења, у репризи прошлогодишњег финала гостују Фенербахчеу у Истанбулу 2. фебруара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар