Кћерка Благојевића извријеђала Обаму

Ејми Благојевић (20) кћерка Рода Благојевића, бившег гувернера Илиноиса, напала је Барака Обаму у отвореном писму, гдје му замјера зашто посљедњег дана мандата није помиловао њеног оца или му бар смањио казну.

Свијет 27.01.2017 | 17:57
Кћерка Благојевића извријеђала Обаму
Род Благојевић је 2011. године осуђен на 14 година затвора због корупције, а између осталог, терети се да је покушао да прода упражњено мјесто у Сенату настало одласком управо Барака Обаме на функцију америчког предсједника.

У писму препуном емоција, Благојевићева кћерка је назвала Обаму "бескичмењаком", јер чак није желио да ублажи казну њеном оцу задњег дана свог мандата, када обично даје помиловања.

Ејми, која студира на Универзитету Нортвестерн, написала је да је Обамино игнорисање нанијело њој и њеној породици дубоку бол те да се осјећају изневјереним;"Сломили сте ми срце……још једном. Изневјерили сте концепт правде баш попут осталих бездушних појединаца, прије вас", написала је Ејми и додала;

"Мислила сам да сте другачији. Мислила сам да имате морални компас. Испоставило се да сте попут осталих - себични и бескарактерни".

Иначе, бивши гувернер је писао Обами у вези ублажења казне, а писма Обами су послале и његове обје кћерке:

"Не можете порећи да сте видјели писма која смо вам сестра и ја послале. Скоро сам сигурна да их је неко ставио директно пред вас….бар је нама рекао да ће тако учинити", написала је она и додала;

"Дакле, прочитали сте их. Знате за наш бол и очај".

Ејми је још написала да може да схвати да Обама није реаговао током првог мандата, па чак може да схвати и за други мандат, јер је пред крај мандата био у кампањи Хилари Клинтон;

"Али, не могу да схватим да се име мог оца није нашло на листи помиловања посљедњег дана вашег мандата, када нисте имали ништа да изгубите. Нисте га морали ни помиловати, само му смањити казну, пустити га да дође кући. Али, нисте…..Пустили сте друге попут Челзи Менинг или терористе ФАЛН-а. Али, нисте могли да пустите овог невиног човјека', написала је Ејми на крају писма.

(Независне новине)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

АлалВера

27.01.2017 18:15

Тако то иде-убице криминалци терористи...изгледа боље пролазе од невиних или ситних преступника...дивна поука младим генерацијама!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.01.2017 18:35

Мала се фолира. Тата је у затвору због крупног криминала а не због ттога сто је укро двије јебуке. Осим тога скоро па је одлезо казну.

Name

цобер

27.01.2017 19:18

У праву си није криминалац само покушо легално да прода упражњено мјесто у сенату за некох тричавих пар стотина хиљада &

Name

Овако

27.01.2017 19:49

Он је радио оно сто и други. Ниста он није измислио. Обама сам је узео новац од босњацке групе која је тај новац попљацкала у рату и досла у САД. Није се никад упитао одакле им то. Мозда је и боље да криминалац као Обама није помиловао Рода. Сад нема обавезу да цути. Скоро це књига о свему. Трумп це га пустити то је без сумње. Него, није јос вријеме имена. Није Род сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То су казне за политичаре

27.01.2017 21:35

Род Благојевић за пар стотина хиљада долара у једној развијеној Америци а ови наши су досад потрошили 30 милона долара на неко представништво Републике Српске које представља Обрад Кесић које се испоставило у задњих мјесец дана само нарушило углед РС.измишљене позивнице за инаугурацију и невиђено срамоћење премијерке са својим селфијем је заиста више без коментара

ОДГОВОРИТЕ