Коментар - Црвено-бијело усијање: Чврсто, чвршће, као Звезда!!!

Тим Дејана Радоњића поново је заблистао, остварио велику победу и подсетио зашто је постао доминантан и на европској сцени.

Кошарка 27.01.2017 | 23:00
Коментар - Црвено-бијело усијање: Чврсто, чвршће, као Звезда!!!
Као боксери на конопцима, после више од 10 рунди исцрпљујуће борбе, кошаркаши Црвене звезде мтс и Панатинаикоса остајали су без даха док се меч ближио крају.

Као на филму, трошећи последње атоме снаге, борци у црвено-белом и зеленом укрштали су песнице, остајали у клинчу, падали, дизали се и остављали све што имају у најбучнијем европском рингу.

Док је тензија расла, а оба обруча постајала све "суженија", тројка Марка Симоновића наговестила је како ће се меч завршити. Уследила су четири минута неефикасне, али "мушке" борбе, у којој су две ствари постајале очигледне - да су и једни и други на минимуму снаге и да је Звезда опет жилавији ривал.

Крајњим напором, игром "на срце", црвено бели су у финишу "стегли" одбрану пред налетима Атињана, мирно налазили решења у нападу и тако додали још један прилог клупској историји, коју тим Дејана Радоњића и ове сезоне исписује спектакуларно:

Црвена звезда мтс постала је први тим који је у такмичарској 2016/17 остварио седам узастопних победа у Евролиги. Досад најближи том подвигу био је бранилац титуле, ЦСКА, који је стао на шест тријумфа и који је такође пао у Београду.

"Овако игра Звезда!", објавила је Евролига на друштвеним мрежама, уз приложени видео снимак закуцавања Луке Митровића, које је тачно осликало начин уласка црвено-белих у меч (16:0). Реакција гостију је била очекивана и уследила је, а у трећој четвртини довела их је и у вођство, 50:48.

Међутим, и Европа је већ добро схватила да Звезда ове зиме једноставно не пада, не губи концентрацију и веру у себе, као и да нема офанзиве противника на коју тим Дејана Радоњића неће имати одговор.

Такав стил и приступ српског шампиона подсетио је ауторе на званичном сајту Евролиге на борбе једног од највећих боксера у историји.

"Један од многих импресивних аспеката Звездине доминације је начин на који црвено-бели 'заузимају' терен, као млади Мајк Тајсон који улази у боксерски ринг и не допушта противнику да напусти свој ћошак пре него што га заспе првим ударцима", сликовито је описано на дан меча Звезда - ПАО.

"Не заборавите да је ово најмлађи тим у Евролиги, са просеком од 24,3 године, тако да потрошња није проблем, а добра одбрана захтева огромну количину енергије. Кошаркаши Звезде воле да изморе противника, ментално и физички и то што је пре могуће!"

Одбрана као сат

Црвено-бели су у низу од седам узастопних тријумфа дозволили само Фенербахчеу да прекочи границу од 70 датих поена. Фенер је у "Пиониру" постигао 73 и то је граница коју ривали црвено-белих нису премашили од 8. децембра и претходног дуела та два тима. У последњих девет мечева, Звезда просечно у Евролиги прима 67,1 поен.



У победи над Атињанима, црвено-бели остали су изморени бар као и њихов ривал, па очекивано нису ни имали снагу да славе са навијачима још један велики тријумф. Исцрпљени и задовољни, новим успехом високо су истакли своју поруку, да и ове године заиста припадају друштву од осам најбољих тимова Европе.

Амбиције навијача опијених успесима сада очекивано сежу и даље од тога, али црвено-бели као по команди инсистистирају да им је фокус искључиво на следећем мечу. Ипак, једна разлика у њиховим порукама постоји, јер више и не споре да им је циљ да им је циљ да се опет нађу у завршној борби за пласман на Ф4.

Према свему досад показаном и доказаном, у тој трци им је апсолутно и место.

"Као да је био јун, а не јануар"

Капитен Звезде Лука Митровић сложио се са оценом новинара да је јучерашња утакмица била најтежа за његов тим ове сезоне.

''Дефинитивно физички најтежа... Било је изузетно вруће у дворани, као да је јун, а не јануар... Стварно је било тешко играти, али драго ми је да смо и у таквој атмосфери победили", рекао је крилни центар.

Митровић је рекао и да је амбијент у хали био сјајан, као и да црвено-бели серијом победа "одужују публици на свему што ради за њих".

Упитан да прокоментарише своју форму, он каже да му је најбитније да екипа побеђује.

"Трудим се колико је могуће да помогнем екипи, било кроз једну или другу улогу. Докле год екипа игра добро и докле год екипа има користи од моје улоге, прихватићу и слабију форму, све зарад добрих тимских резултата"

"Данга (Немања Дангубић) пропустио је меч због повреде, Симке (Марко Симоновић) је био на 'тројци', отворило се више простора за мене... Задовољан сам пре свега победом, нећу да кријем, али и својом партијом. Видећемо, надам се да ће наша серија потрајати и самим тим и добар индивидуални учинак", додао је Митровић, стрелац 11 поена.

Пред црвено-белима сада су дани кратког и заслуженог одмора, уочи припреме за дуел против Морнара из Бара, у којем ће Звезда у понедељак играти за изједначење сопственог рекорда у броју узастопних победа на почетку "јадранске" сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар