Невиђена грешка или преседан?!

Евра узео дрес чији је број Марсељ „пензионисао“ пре три године?! Француски бек стиже као слободан играч...

Фудбал 28.01.2017 | 17:30
Невиђена грешка или преседан?!
Долазак Патриса Евре у Олимпик из Марсеља запалио је навијаче клуба са Велодрома и натерао их да опет сањају о повратку на врх француског фудбала.

Чувени француски бек данас је и дефинитивно парафирао уговор до јуна 2018. године, а званично представљање новог појачања клуб је заказао за ране вечерње часове. У међувремену, Евраје одрадио медицинске прегледе, одрадио комплетну папирологију, а онда и изабрао број на дресу. Током наредних годину и по дана носиће дрес са бројем 21. И тај избор не би био нимало чудан да руководећим оперативцима некадашњег европског шампиона није промакла једна мала ситница.

Наиме, Евра је изабрао број који је Марсељ „пензионисао“ пре безмало три године! Тачније, у мају 2014. године. Клуб се тада на овакав потез одлучио како би одала част некадашњем штоперу Сулејману Дијавари. Момку који је одиграо 154 утакмица у дресу Марсеља, у периоду од 2009. до 2014. године и клубу донео титулу шампиона Француске, два Лига купа и државни Суперкуп. 

Велики клупски пропуст или преседан какав вероватно никада досад није виђен у фудбалу? Или, можда врло ретко. Да један број пензионишу, а онда врате у употребу... 

Евра је у Марсељ стигао из Јувентуса као слободан играч, након што је са Старом дамом раскинуо уговор. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар