Звезда: Као да је јун, а не јануар...!

Кошаркаши Црвене звезде сложни су оцени да је утакмица против Панатинаикоса у Евролиги била најтежа ове сезоне, али и да су на крају заслужено тријумфовали.

Кошарка 27.01.2017 | 09:45
Звезда: Као да је јун, а не јануар...!
"Велика победа за нас. Добро смо отоворили утакмицу, али онда је уследио пад у игри, међутим, вратили смо се и привели меч крају како је требало", рекао је Кузмић новинарима после меча.

Кошаркаши Црвене звезде остварили су седму узастопну победу у Евролиги, пошто су у Београду савладали Панатинаикос са 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10), у 20. колу такмичења.

"Они су озбиљна екипа, дошли су овде да победе, али борили смо се и на крају смо их победили", додао је он.

Звезди је ово била седма узастопна победа у Евролиги, што ниједној екипи пре црвено-белих није пошло за руком.

"Ми смо први којима је то пошло за руком. Треба да се трудимо да наставимо даље у истом ритму", рекао је Кузмић.

Победнички тим предводио је управо Кузмић са 10 поена и 14 скокова. Марко Симоновић постигао је 13, а Лука Митровић 11 поена.

"Физички изузетно захтеван меч. ПАО је екипа која већи део своје игре заснива на одбрани... Можда је неко после 16:0 мислио да је крај, али њихови играчи се нису сложили с тим", рекао је Митровић.

Капитен Звезде сложио се с новинарима да је вечерашња утакмица била најтежа ове сезоне.

"Дефинитивно физички најтежа утакмица. Било је изузетно вруће у хали, као да је јун, а не јануар... Стварно је било тешко играти, али драго ми је да смо и у такој атмосфери дошли до победе", рекао је Митровић.

Он је рекао да је атмосфера у дворани "Александар Николић" била сјајна, као и да црвено-бели серијом победа "одужују публици на свему што они раде за њих".

Упитан да прокоментарише своју форму, Митровић је рекао да му је најбитније да екипа бележи победе.

"Трудим се колико је могуће да помогнем екипи, било кроз једну или другу улогу. Докле год екипа игра добро и докле год екипа има користи од моје улоге, прихватићу и слабију форму, све зарад тимски добрих резултата. Данга (Немања Дангубић) је пропустио меч због повреде, Симке је био на тројци, отворило се више простора за мене... Задовољан сам пре свега победом, нећу да кријем, али и својом партијом. Видећемо, надам се да ће наша серија потрајати и самим тим и индивидуални учинак", додао је он.

Његов саиграч Марко Симоновић рекао је да је екипа после утакмице против Басконије била изморена, али и да је упркос свим проблемима смогла снаге да оствари победу.

"Можда најтежа победа, али знали смо да ће бити тако, јер нас је утакмица и пут за Шпанију доста изморили... Знали смо да ће они доћи овде да одиграју мушки, да добију ову утакмицу. Имали су више времена за одмор и директан лет за Београд, у који смо готово истовремено стигли, међутим, показали смо сјајан квалитет и карактер и остварили велику победа", рекао је Симоновић.

Упитан да прокоментарише Звездин низ победа, Симоновић је рекао да не размишља много о томе.

"Искрено, ми смо скоро чули да нико није остварио седам узастопних победа. Скоро је почело да се прича. Нисмо размишљали о томе. Идемо корак по корак, од утакмице до утакмице.. Трудимо се да останемо на земљи. Свака наредна утакмица је најбитнија", рекао је Симоновић.

Новинаре је занимало да ли серија победа "подгрева" размишљања о пласману у Топ 8.

"Боримо се, играмо добро, не размишљамо тако далеко. Најбитније је сада да се одморимо, да останемо здрави. Прво иде Морнар, где би се требало разиграти и растрчати, па ћемо онда размишљати о Ефесу", казао је он.

Бек црвено-белих Марко Гудурић казао је да је неочекивана серија победа Звезде, али да је ипак заслужена.

"Велика победа и битна победа, седма у низу, што је неочекивано... Велики је то успех, али мислим да је заслужено. У свакој утакмици смо показали наше највеће знање. Заиста играмо сјајно", рекао је Гудурић.

Он је додао да је свестан да "апетит" навијача расте после серије победа.

"Апетит навијача расте, али морамо да останемо на земљи, али ако наставимо овако да играмо ништа није немогуће", додао је он.

Звезди је ово била 12. победа до сада, тако да је задржала пето место на табели победом над директним конкурентом, који сада има тријумф мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар