ЕЛ: Црвена Звезда - ПАО 72:66, реакције тренера...

Тренер Панатинаикоса Ћави Пасквал рекао је да су слаб почетак и лоша игра у одбрани били кључни разлози пораза његове екипе од Црвене звезде у Београду. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да није било једноставно да извести да његови кошаркаши буду на потребном нивоу против Панатинаикоса.

Кошарка 27.01.2017 | 08:45
ЕЛ: Црвена Звезда - ПАО 72:66, реакције тренера...
Црногорски стручњак истакао је и да је тим остварио велику победу ношен подршком публике.

"Није било нимало једноставно да будемо на потребном нивоу да победимо Панатинаикос. Остварили смо велику победу у интересантној завршници. Било је тешко, знали смо против кога играмо", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Звезда је остварила и седму везану победу у Евролиги, пошто је у Београду са 72:66 била боља од Панатинаикоса.

"Сада треба направити добар план који може да нам донесе могућност да наставимо да будемо добри. То неће бити нимало једноставно јер се нагомилава много тога. Имамо веома занимљив распоред. Радићемо напорно и студиозно", казао је Радоњић.

Звезда је утакмицу против Панатинаикосом почела серијом 16:0, а Радоњић је рекао да је то било добро, али да је само условило реакцију кошаркаша грчког клуба.

"Осећао сам да то није оно што може да нас одведе до победе. Они су се брзо вратили и успели да парирају добрим шутем за три поена. Играло се кош за кош, добре одбране, а ми смо осим добре одбране успели да пронађемо нова решења за поене. Све утакмице у Евролиги су тешке. Ово није била најважнија утакмица, а није ни најтежа", рекао је Радоњић.

Тренер црвено-белих је истакао да је амбијент у хали Александар Николић био 'диван' и да је тако нешто било неопходно његовим кошаркашима да победе.

"Сви знамо шта то значи, с обзиром на акумулацију умора. Било нам је потребно да изнесемо све што имамо. На крају сви заједно задовољни одлазимо из хале", навео је Радоњић и захвалио навијачима на овацијама које је добио.

Звезда ће у следећем колу дочекати Ефес, у петак, 3. фебруара од 20.45, такође у хали Александар Николић у Београду, док ће пре тога дочекати Морнар у АБА лиги.

Када је реч о повређеном Немањи Дангубићу, Радоњић је рекао да мисли да он неће бити спреман за утакмицу са Ефесом, а да ће се више о његовом стању знати наредних дана.

Тренер Панатинаикоса Ћави Пасквал рекао је да су слаб почетак и лоша игра у одбрани били кључни разлози пораза његове екипе од Црвене звезде у Београду.

"Веома касно смо почели утакмицу и веома је тешко победити када већ на почетку губите 16 поена разлике. Првих пет минута и наша лоша игра у одбрани били су кључ ове утакмице", рекао је теренер 'Зелених'.

Грчки тим је у неизвесној утакмици изгубио од Црвене звезде са 72:66 и тако забележио девети пораз у 20. колу Евролиге. Црвено-бели имају скор 12-8.

Пасквал је честитао Звезди на победи.

"Били смо у контраритму на почетку, после смо много импровизовали, а тако смо играли и на крају. На крају смо играли добру одбрану, али лош напад, посебно на Марку Симоновићу коме смо дозволили два лагана полагања", казао је он.

Шпански стручњак је навео да је тешко победити у Београду, али да атмосфера у хали "Александар Николић" није била пресудна с обзиром на искуство његових кошаркаша.

"Веома је тешко добити овде због овакве атмосфере, али морамо да будемо спремни на све. Овде је увек овако. Ми имамо искусну екипу која треба да победјује у оваквим утакмицама", рекао је Пасквал.

Панатинаикос ће у следећем колу гостовати Галатасарају, док ће Звезда дочекати Ефес.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар