АО - дублови: Браћа Брајан иду по рекорд!

Амерички близанци играће у финалу мушког дубла на Аустралијан Опену.

Тенис 26.01.2017 | 15:15
АО - дублови: Браћа Брајан иду по рекорд!
Амерички тенисери, браћа Мајк и Боб Брајан, пласирали су се у финале мушког дубла на Аустралијан Опену после победе над шпанским тандемом Кареном Бустом и Гиљермо Гарсијом Лопезом у два сета - 7:6, 6:3.

Близанци Брајан (38) ће играти за седму титулу у Мелбурну, и покушаће да освоје 17. гренд слем трофеј у дублу и изједначе рекорд Џона Њукомба.

Брајани су до сада освојили 16. титула у дублу на гренд слем турнирима, чиме су изједначени са Аустралијанцима Тодом Вудбриџом и Ројем Емерсоном.

"Тод је један од наших идола, срећни смо што смо се изједначили са њим, а један трофеј више био би невероватно достигнуће. Свежи смо после паузе и гладни победа. Ако погледате књигу наших резултата, ово је једно од последњих поглавља. Можемо да видимо циљ", рекао је Мајк Брајан.

"Када видиш циљ, трчиш јаче. Ми смо тренутно у спринту", додао је Боб Брајан.

Они ће у финалу играти против аустралијско-финског пара Џона Пирса и Хенрија Континена, који су победили домаће тенисере Марка Полманса и Ендруа Вајтингтона са 6:4, 6:4.

Пирс и Континен, који су у новембру освојили трофеј на завршном АТП турниру, играће за прву титулу на Аустралијан Опену.

У финалу женских дублова састаће се америчко-чешки пар, Бетани Матек-Сендс и Луси Сафарова, против 12. носилаца, чешко-кинеског пара, Андрее Хлавацкове и Шуаи Пенг.

То ће бити четврто гренд слем финале за Матек-Сендс и Сафарову, које су до сада заједно освојиле Аустралијан Опен и Ролан Гарос 2015. године, као и УС Опен прошле године.

Хлавацкова и Пенг још нису заједно освојиле гренд слем трофеј, а на путу до финала нису изгубиле ниједан сет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар