Ни Јувентус, ни Базел - већ Црвена звезда!

Такво је размишљање младог нападача Црвене звезде Лазара Романића, који је крајем октобра прошле године потписао професионални уговор са српским шампионом, иако је био на оку многих европских великана.

Фудбал 28.01.2017 | 09:00
Ни Јувентус, ни Базел - већ Црвена звезда!
Омладинска школа Црвене звезде је легло фудбалских бисера, које само треба ваљано брусити како би се претворили у праве фудбалске дијаманте. Такав је случај и са младим нападачем Црвене звезде Лазаром Романичем, чије је квалитете својевремено препознао легендарни Тома Милићевић.

Рођени Крагујевчаним, чији су родитељи пореклом из Книна, након 14 постигнутих голова у омладинској конкуренцији, пошао је са првим тимом на припреме за пролећни део сезоне, а онда је на премијери у Словенији уследио рафал против Деканија.

Довољан показатељ да Звезда у својим редовима има голгетера за блиску будућност.

"И припреме са омладинцима сам почео уз четири гола, па сам имао успешну сезону. Ако се по јутру дан познаје, биће добро и на пролеће. Могу да играм и као једини центарфор, више волим када сам централни него крилни нападач", поручује Романић за Журнал.

Као што смо рекли, Звезда је била преча од понуда из иностранства.

"Потписао сам на Свету Петку, нисам ни размишљао да одем из клуба јер су сви у породици звездаши. Приоритет ми је био да стигнем до првог тима, напредујем и задовољан сам. Причало се после турнира у Швајцарској да ме хоће Јувентус, знам да су људи из Базела долазили да ме гледају у Олмадинској лиги Србије. Рано је за иностранство, мој сан је да играм неколико година за први тим Црвене звезде. Надам се да ћу до лета да дебитујем у Суперлиги".

У омладинској лиги Србије је дао седам голова мање од Партизановог бисера Ђорђа Јовановића, али шеретски констатује да он не изводи пенале у свом тиму, за разлику од колеге у црно-белом табору. У Звезду је са осам година, али је пре тога забележио прве фудбалске кораке.

"Пре Звезде сам играо у Обреновцу 1905 и Омладинцу из Нових Бановаца, дошао сам на Маракану пре десет годиона, Тома Милићевић ме је приметио и оценио да заслужујем да играм у Звезди", поручио је млади голгетер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар