Поднио оставку због злоупотребе

Државни секретар у српском Министарству за рад Александар Јаблановић поднио је оставку због злоупотребе службеног аутомобила.

Србија 26.01.2017 | 12:58
Поднио оставку због злоупотребе
Министар за рад у Влади Србије, Александар Вулин изјавио је да је прихватио оставку Јаблановића због злоупотребе службеног аутомобила и додао да у том министарству нема заштићених.

“Касно синоћ добио сам извјештај наше комисије која је спроводила истрагу по питању да ли је било злоупотребе службеног аутомобила Министарства рада, а гдје је констатовано да је возило било стављено на располагање лицима која нису имала права да га користе”, рекао је Вулин Тањугу након обиласка Геронтолошког центра у Младеновцу.

Он је казао да је констатовано да је то урађено мимо одговарајућег правилника који регулише употребу службених возила.

Министар је навео и да је након тога прихватио оставку државног секретара Јаблановића, који је прихватио одговорност за то што је уступио возило Министарства рада лицима која на то нису имала право.

“Ово је прекршај због ког никога у државној управи не бисте могли да отпустите и за који не знам да је било ко отпуштен, па чак и у неком приватном предузећу, али Јаблановић није обичан запослени”, додао је Вулин.

Вулин, који је и предсједник Покрета социјалиста рекао је да је Јаблановић политичар, државни секретар и да баш због тога што је члан његове партије и зато што му је пријатељ “био дужан да се на посебан начин стара о имовини која му је повјерена, као и о угледу Министарства”.

Он је навео да Јаблановић нема баш никакве везе са дјелима свога брата, али да ће о тим дјелима своје мишљење и коначну ријеч дати Тужилаштво и суд, а не медији.

“Јаблановић је допустио себи да погријеши и да службено возило стави на располагање некоме ко на то нема права”, рекао је Вулин.

Он је навео да зна да ће ово бити посебно необично неким партијама бившег режима које “никада никога нису кажниле за много веће и озбиљније прекршаје”, додајући да се по томе садашња власт разликује од њих.

“У Министарству рада нико није и не може да буде заштићен уколико неко направи било какав прекршај. Јаблановић је поднио оставку, ја сам ту оставку уважио и што се Министарства рада тиче, та прича је завршена”, закључио је Вулин.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

26.01.2017 12:04

У институцијама бих возила се користе по систему сјаши курта да узјаше мурта, па нико не подноси оставке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ7

26.01.2017 12:30

Код нас би по овом правилу поднијели оставке сви ..од директора вртица и скола па до сефа дрзаве

Name

007

26.01.2017 12:54

Србија нас полако оставља и иде својим путем. Ми смо дно.