Вјерујем да ћу бити ослобођен

Лидер грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић изјавио је "Политику" да вјерује да ће Апелациони суд у Приштини 27. јануара да донесе "једину исправну" - ослобађајућу пресуду.

Србија 26.01.2017 | 10:00
Вјерујем да ћу бити ослобођен
"Свети Сава могао би бити одличан датум да окончају ово моје мучење, али нисам сигуран да ће се то стварно и десити. Научио сам се да чекам и будем стрпљив", поручио је Ивановић писаним путем у интервјуу на достављена питања.

Према његовим ријечима, суд врло често пробија рокове за доношење одлука, уз образложење да је предмет "преобиман и компликован".

Упитан да ли страхује да би одлука Апелационог суда могла бити другачија од ослобађајуће, Ивановић је казао да не сумња у часност и професионалност судија Еулекса, као ни трећег судије који је Албанац.

"Адвокати и ја имамо примједбу на мјешовити састав већа, али не и било какву конкретну примједбу. Све је могуће, али сам сигуран да се грешке првостепеног већа не могу и не смију поновити", рекао је Ивановић.

Он је оценио да је његово хапшење било средство да се скрене пажња незадовољне јавности на КиМ, која је била незадовољна социјалним стањем, сиромаштвом, незапосленошћу, корупцијом, најавом отварања Специјалног суда за злочине ОВК.

"Велика афера о корупцији кулминирала је 2013. године и ето, неко домишљат се сјетио да би прави баланс било хапшење једног Србина, као противтежа за све Албанце пред судом Еулекса или оне који ће бити оптужени пред Специјалним. Моја је несрећа што сам се уклопио у тражени профил", рекао је Ивановић и додао да ће се, уколико суд донесе ослобађајућу пресуду, поново бавити политиком јер је то обавеза према онима који су га подржавали.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар