Булајић снима нови филм у Хрватској

Истарска филмска комисија (Истриа филм цоммиссион) упутила је позив свима заинтересиранима за статирање у хрватском играном филму "Бијег до мора", редитеља Вељка Булајића. Филм ће се крајем фебруара и у марту снимати на подручју Истре, а кастинг ће се одржати у Пули, Лабину и Ровињу, извијестили су из Истарске жупаније.

Регион 26.01.2017 | 07:30
Булајић снима нови филм у Хрватској
Кастинг је отворен за све узрасне групе, а тражи се: 50 особа које ће играти ликове из данашњег времена (туристи, радници на аеродрому, стјуардесе, пролазници); 40 партизана и 3 партизанке; 80 мјештана/ки, већином старијих, жене и дјеца (сви мршавији); 4 војника Италијана; 10 - 15 дјеце од 7-12 година.

Пожељно је да су дјеца из околине Кршана и/или с Лабинштине јер ће се сцене с дјецом снимати у околини Кршана.

Булајићев филм "Бијег до мора" међународна је копродукција Хрватске и Црне Горе. Сарадњу на развоју сценарија потписује истарски публицист Милан Раковац, а у филму ће играти глумци из Хрватске, Њемачке, Италије, Црне Горе, Словеније и Македоније.

Радња филма прати њемачког војника који је против своје воље мобилизован и бачен на ратиште, у овом случају тадашњу Југославију. Главни лик у филму преко цијеле Истре бјежи од партизана који га желе убити, те се притом заљубљује у Хрватицу која је у рату остала удовица. Највећи дио филма снимаће се у Истри, а радња се дијели на раздобље Другог свјетског рата и данашње вријеме.

Премијера филма заказана је за крај 2017. године, преноси Локални.хр.

(Н1)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 0

Оставите коментар