АО - Херој 10. дана: Надалов повратак и прво полуфинале ГС од 2014. године!

Некадашњи први рекет света Рафаел Надал пужа сјајна партије на овогодишњем Аустралијан опену и подсећа на дане када је харао на ужареним теренима.

Тенис 25.01.2017 | 22:20
АО - Херој 10. дана: Надалов повратак и прво полуфинале ГС од 2014. године!
Свакако на листи хероја десетог дана у Мелбурну је и феноменална Хрватица Мирјана Лучи –Барони, која је направила препород у својој тениској каријери.

Главни фаворити Аустралијан Опена неочекивано и брзо су елеминисани – бранилац титуле Новак Ђоковић, као и први рекет света и главни фаворит Енди Мари - учешће су завршили у другом, односно четвртом колу.

То је могао да искористи трећи носилац на турниру Милош Раонић, али га је на том путу спречио тенисер „гладан“ престола, Рафаел Надал.

Ово је посебна ствар за мене, јер је у питању Аустралија, и победе над по мом мишљењу врхунским играчима Монфисом, Зверевом, Раонићем. Борио сам се да се вратим на овај ниво, ово ми је врло важно. Пропустио сам неколико ГС због повреда, прошле године сам овде био далеко. Сада сам опет конкурентан", рекао је седми тенисер света после меча.

Шпанац је од освајања Ролан Гароса 2014. године имао проблема са повредама и формом, а на Аустралијан Опену прошле године елеминисан је у првом колу, од сународника Фернарда Вердаска.

Надал је одлично отворио сезону победом на егзебиционом турниру у Абу Дабију, да би на турниру у Бризбејну у четвртфиналу изгубио управо од Милоша Раонића.

Можда нас ове сезоне у Аустралији очекује класик и финале Надала са Швајцарцем Роџером Федерером, али је 30-годишњем тенисеру за то потребан један корак – победа над Григором Димитровим, који је у полуфиналу био бољи од Давида Гофана.

Бугарин је у одличној форми, забележио је десету узатупну победу у 2017, у исто толико мечева и први пут, после три године, пласирао се у полуфинале Аустралијан Опена.

’Бик са Маљорке’ у великом стилу се враћа на тениску сцену и на добром је путу да понови успех из 2009. када је освојио Мелбурн.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар