ЕЛ: Нека ПАО још једном израчуна…

Према информацијама из Грчке ПАО је у недостатку победа у гостима (само две) укалкулисао и заокружио утакмицу против Звезде у Београду као добру шансу за тако нешто. Хм...

Кошарка 25.01.2017 | 21:20
ЕЛ: Нека ПАО још једном израчуна…
Четврта утакмица Црвене звезде ове сезоне у Евролиги. Звезда гостује у Атини, Панатинаикосу. После првих 10 минута Зелени воде с 23:14, на полувремену - 46:25. У том моменту деловало је да је ПАО много биљи тим. Доминирао је, био надмоћан у свим категоријама. Али, била је тако надмоћна и Басконија у Београду, славио је и Жалгирис у Пиониру, веселио се и Фенербахче у Истанбулу у првом делу сезоне, па су сви касније од те исте Звезде у другом кругу добили жесток реванш. Око за око. И мало преко тога. На најспортскији могући начин.

Сада је ред на Панатинаикос. Ево у каквом моментуму је екипа Ћавија Пасквала…

ЛИДЕР ЈЕ БУРУЗИС, ПАПАС У ФОРМИ, СИНГЛТОН С ЈЕДНОМ НОГОМ

Ко је могао пре пар година да очекује да ће Јанис Бурузис добити стојеће овације и ОАКА арени? Вероватно нико. Ипак, као бивши играч Олимпијакоса Јанис је летос избегао негарантоване уговоре у НБА лиги и из Басконије запуцао ни мање ни више него у Панатинаикос.

А, ако говоримо о овацијама, Бурузис их је добио управо у последњој утакмици Зелених у којој су славили с 71:65 над Барселоном. Цела ОАКА дивила се свом диву. Пожртвованост, срчаност, скочност, банане, кошеви, па и тројка. Купио је у потпуности све присутне и са 14 поена, 11 скокова, три асистенције (много додавања која су водила до погодака), једна украдена лопта. Индекс - 31. Озбиљно добра партија.

"Био је одличан, у најбољој је форми ове сезоне. Пронашао је самопоуздање, а то је најважније у кошарци. Веома сам срећан због њега", истакао је Мајк Џејмс који није играо у првом мечу у Атини, али ће у Београду свакако бити неко на кога ће морати да се обрати велика пажња.

Џејмс је пропустио први део сезоне због повреде коју је имао пре него што је такмичење и почело, али је сада баш ушао у ритам, посебно код Пасквала. Дао је Барси 10 поена и имао четири асистенције. Доста је важан и Никос Папас који је одиграо јако добро последње утакмице у домаћем шампионату, али и Европи. Пре две године дао је 20 поена у Београду. Пасквал му доста верује. Поред Џејмса, у шуту је најопаснији Кеј СиРиверс који је "уканалио" Олимпијакос у великом грчком дербију.

Оно што треба истаћи је чињеница да Панатинаикос не игра добро у гостинма ове сезоне. Али баш нимало добро. Зелени су забележили само две победе ван ОАКА арене, а према информацијама из Грчке ПАО је у недостатку победа у гостима укалкулисао и заокружио утакмицу против Звезде у Београду као добру шансу за тако нешто.

Питање је колико им математика иде добро...

Екипи Ћавија Пасквала свакако одговара то што ће лет трајати само сат и по времена, па је то једно од "краћих" гостовања које имају. Немају баш Зелени проблеме са спавањем на аеродрому.

ПАО је против Барсе имао само седам изгубљених лопти што је покрило омањи проблем Зелених са шутем за три поена (11/30).

Прве прогнозе повреде Криса Синглтона говориле су да он неће моћи да игра против Барселоне и Звезде, али је он упркос очекивањима изашао на паркет већ против Каталонаца и с “једном ногом” дао 10 поена. У Грчкој га виде као најбољег играча Зелених када се ломи меч. Зато треба и њега држати под будним оком. Џејмса Гиста неће бити на овом дуелу због дугорочне повреде.

Ако смо нешто научили у овој сјајној серији од шест узастопних победа, то је чињеница да се противници црвено-белих не питају много. Звезда их толико притиска агресивношћу да практично не знају где је лево. Поготово је то видљиво у Пиониру. Све оно на папиру губи вредност, на паркету се броје сасвим други штихови.

Севаће ватра у београдском храму кошарке који је распродат за 15 минута. И не само ватра. Него и муње и громови. Звезда тренутно игра најбољу кошарку у Европи.

Нека ПАО још једном израчуна…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар