Ван Бастен: Људи, биће забавније без офсајда!

Бивши холандски голгетер, а сада технички директор у ФИФА, Марко ван Бастен објаснио је због чега би укидање офсајда донело побољшање фудбалској игри.

Фудбал 27.01.2017 | 10:00
Ван Бастен: Људи, биће забавније без офсајда!
Промене фудбалских правила о којима је Марко ван Бастен говорио у скорашњем интервјуу за "АП" изазвале су бурне реакције и готово нема особе којој су се допале.

Славни Холанђанин, који је сада у ФИФА запослен као техинички директор, је између осталог предложио фудбал по четвртинама, наранџасти картон, другачије извођење једанаестераца, укидање продужетака, укидање офсајда итд., а управо је та последња ставка највише збунила фудбалске раднике.

У интервјуу за холандски "ВЛ" он је истакао да су неке његове идеје "извучене из контекста" и да нису истините, али је потврдио да је јасно казао да јеукидање офсајда добро за фудбал.

Ово је његово објашњење због чега би то донело напредак у игри.

"Питали су ме за моје лично мишљење и ја сам одговорио... Мислим да би фудбал био много забавнији без тог досадног правила, а видите како су сви осетљиви по том питању. Критичари су први пожурили да кажу да би нападачи само стајали пред голом и чекали да лопта дође до њих. Ја мислим да то не би било тако може, штавише - много више шанси бисмо виђали по утакмици. Било би забавније", казао је Марко ван Бастен.

Критичари о којима Холанђанин прича су најпознатији фудбалски тренери света, који се и те како питају за мишљење због ових идеја за фудбалском револуцијом. Реаговали су Јирген Клоп, Арсен Венгер, али и многи други...

Важно је истаћи да Међународни борд фудбалских асоцијација (ИФАБ) у овом тренутку нема предложено "укидање офсајда", али ће на састанку у марту одлучивати о решењима која би помогла да се заштити судија, како да се смањи одуговлачење на крају утакмице и имплементирање видео-технологије у фудбал.

"Ја схватам да се људима не допада мој предлог укидања офсајда, али о њему се неће ни одлучивати сада у марту. Не смета ми дискусија, то је баш оно што сам хтео да видим, само се надам да ће људи схватити разлику између конкретних идеја и предлога за разговор", објаснио је Ван Бастен.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

давидБЛ

27.01.2017 10:40

У фудбалу треба укинути само 2 правила, оне помоћне судије иза гола и технологију за гол линију. све остало да остане, е то је прави класицни фудбал...

ОДГОВОРИТЕ