Бора Ђорђевић поново на лијечењу

После скандалозног појављивања у "Пинковим звездама", када се пред камерама појавио пијан, фронтмен групе "Рибља Чорба" Бора Ђорђевић поново је на лечењу од алкохолизма, пошто претходна вишегодишња терапија није дала жељени ефекат.

Србија 25.01.2017 | 17:00
Бора Ђорђевић поново на лијечењу
Он је отворено проговорио о борби коју тренутно води против овог порока, а за "Ало!" каже да је одлучио да овог пута истраје. Недавни инцидент када се у емисији појавио мртав пијан био је разлог да поново крене на одвикавање.

"Добро се осећам сада, хвала на питању. Сада користим јак лек `есперал`, који ме ефикасно спречава да конзумирам алкохол. Скоро месец дана нисам окусио алкохолно пиће, од оног снимања `Пинкових звезда`, где сам се непримерено понашао. Добро подносим терапију и немам кризе, што је добро", открио нам је певач једне од најпопуларнијих српских рок група, који је очигледно чврсто решио да се не игра са својим здрављем уношењем алкохола у организам.

То му не дозвољава ни терапија, јер му је строго забрањено да уноси алкохол, с обзиром на то да у комбинацији са леком који пије доводи до нежељених ефеката као што су мучнина, повраћање, а у тежим случајевима и срчани удар.

Уз подршку супруге Дубравке, блиских пријатеља и чланова бенда Бора поново покушава да се реши порока.

Питали смо Бору да ли је претходну терапију прекинуо по препоруци лекара или је сам помислио да више неће имати потребу за опијањем.

"Годинама сам се успешно борио против алкохола и онда сам поклекнуо, вероватно сам сам крив због тога. Није била процена лекара да прекинем, сам сам прекинуо терапију мислећи да могу без алкохола и десило се шта се десило. Нажалост, и гледаоци су видели. Не ваљам када попијем, немам меру да будем такав и свестан сам да ми то не треба - сасвим искрено поручио нам је певач, инсистирајући да га више не питамо о лечењу, јер не жели превише да говори на ту тему."

Он убудуће својим понашањем жели да покаже да се изборио са овим пороком. Подсећања ради, Бора је дуго био заљубљеник у алкохолна пића, а када је враг однео шалу и он постао зависник, кренуо је на терапије. Након неколико година, тачније, у децембру прошле године, терапију је прекинуо и вратио се опијању, а у алкохолисаном стању правио је непријатне сцене као члан жирија "Пинкових звезда". Осим што је причао неразговетно, спавао и љуљао се у фотељи, он је тада усред емисије извадио зуб. Када је схватио шта је урадио, Ђорђевић је признао грешку и извинио се публици и челницима телевизије.

И они су имали проблема са алкохолом

Многе познате личности имају проблем са алкохолом, али су ретки они који су то признали. Међу њима су Весна Змијанац, Мирослав Илић, Данијела Вранић и Даница Максимовић.

"Знала сам да одем на гробље на Букуљи, да седнем на гроб неке бабе и да попијем и по девет чокањчића ракије. А онда ме ухвати сан...", изјавила је једном приликом Весна, док је Даница признала је да јој је борба са алкохолом била један од најтежих периода у животу.

Када сам схватила да после неколико година бављења овим послом кад год имам проблем, посегнем за чашом, решила сам да се тога брзо ослободим. Да није било тако, сигурно бих потонула.

Певач Мирослав Илић је такође признао да је имао проблем са овим пороком.

"У кући имам икону Светог Ђорђа, који је моја крсна слава, и кад ми је свега било преко главе, стао сам испред ње, прекрстио се и рекао сам себи: `Мани се, будало једна, шта ће ти алкохол`", испричао је тада Мирослав, а певачица Данијела Вранић је приведена јер је возила у алкохолисаном стању.

Извор: Ало

Коментари / 0

Оставите коментар