Интервју - Душан Тадић: Крварићу и даље за Србију!

Потпуно сам се опоравио од повреде која ме је задесила на мечу против Велса када сам буквално остао без крви. То потврђује и гол Лестеру - каже најбољи српски фудбалер у 2016. години.

Фудбал 27.01.2017 | 00:00
Интервју - Душан Тадић: Крварићу и даље за Србију!
Када игра Душан Тадић, игра и Саутемптон! Наш ас поново игра на врхунском нивоу, па је и најзаслужнији што су „свеци” прекинули серију од четири пораза. Крилни нападач наше репрезентације је био стрелац у победи против Лестера (3:0) из пенала и током целог меча је био опасност за одбрану шампиона. 

- Одиграо сам добро против Лестера као и цела екипа, а гол је дошао сам по себи. Драже ми је што смо успели да прекинемо серију пораза - поручио је Тадић за Блицспорт.

Вратили сте се на терен после повреде носа на мечу против Велса. Колико вам је тешко пало одсуство?

- После носа, имао сам повреду браде после које сам такође изгубио доста крви. Она није била толико опасна, али се погодило да сам два пута заредом повређивао главу. Након тога буквално нисам имао крви у организму, па нисам ни имао снаге да играм. Био сам на посебном режиму исхране, но успео сам да се вратим у праву форму. Нисам имао страх нити сам паничио, само сам желео да се што пре вратим на терен.

Репрезентација Србије је друга у квалификационој групи за Мундијал. Могу ли „орлови” да се пласирају на првенство света?

- Надам се да ћемо се радовати у новембру, када се заврше квалификације. Не могу да обећам да ћемо се сигурно пласирати у Русију, али учинићемо све што је до нас. Много боље играмо него претходних година, селектор је вратио веру у репрезентацију, навијачи се полако враћају на стадион. Верујем да ћемо уз њихову подршку доћи до циља.

Селектор Србије Славољуб Муслин у понедељак је окупио играче из Суперлиге, који ће покушати да се докажу на пријатељском мечу против САД (недеља, 22 сата).

- Волео бих да погледам пријатељски меч у Сан Дијегу. Не могу да оценим какве су могућности момака из Суперлиге јер већ дуго не играм у домаћем првенству.

Не замерам ништа Карагеру

На мечу против Лестера били сте константна опасност по ривала. Да ли су вас мотивисале критике Џејмија Карагера?

- Човек је одреаговао после измишљотина које је на интернету пласирала нека жена, која је писала како ја не желим да продужим уговор са Саутемптоном. То је глупост, јер сам ја још пре пет месеци потписао нови уговор. Знам да је Карагер рекао како би ме послао првим авионом из клуба, али је био испровоциран и ја му не замерам. Неименована жена ме је селила у Њукасл, Реал... Ма, то нема везе с истином, у Саутемптону сам до лета, а за касније ћемо видети - додао је Тадић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар