Тачи послије 5 мин. прекршио договор

Премијер Александар Вучић тражио је од Федерике Могерини да јавно реагује и осуди непрофесионално и неодговорно понашање албанске стране, а ако се то не догоди, то ће бити јасан знак да Албанци не желе никакав разговор већ да желе по сваку цену да угрозе крхки мир и стабилност, незванично сазнаје РТС.

Србија 25.01.2017 | 12:24
Тачи послије 5 мин. прекршио договор
У Бриселу је синоћ, на састанку делегација Београда и Приштине договорено да се спусте тензије и да се дијалог настави, као и да се обе стране фокусирају на посао који предстоји. То је након састанка саопштила висока представница ЕУ.

У том духу председник Владе Србије изјавио је да је уз подршку Уније дијалог настављен и да ће Београд одржати реч да се спусти лопта и да сматра да се ствари које су се дешавале више неће понављати.

Изјаве званичника Приштине међутим биле су у другачијем тону, сличне онима које су се могле чути претходних недеља. Косовски председник Хашим Тачи рекао је да је Србији стављено до знања да ће Приштина одговарати на, како наводи, провокације као што је воз.

Како РТС незванично сазнаје, премијер Вучић тражио је од Могеринијеве да јавно реагује и осуди непрофесионално и неодговорно понашање албанске стране, а ако се то не догоди, то ће бити јасан знак да Албанци не желе никакав разговор већ да желе по сваку цену да угрозе крхки мир и стабилнст.

У новој изјави коју је јутрос пренела потпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич, висока представница Федерика Могерини захвалила се још једном Београду и Приштини на конструктивном дијалогу током јучерашњег састанка и нагласила да је важно и убудуће задржати његов формат.

Могерини је саопштила да жали што у изјавама после састанка нису сви поштовали договор да се тензије оставе по страни и не коментаришу детаљи дискусије.

Висока представница још једном је позвала обе стране на уздржавање и поштовање јучерашњег договора.

Извор: РТС

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нисмо ни ми бас невини

25.01.2017 11:44

Овим накнадним реаговањем Могерини је дала до знања Тацију али и Николицу да не претјерују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.01.2017 12:09

Ти се онда поклопи и сели у меку

Name

Дуро

25.01.2017 11:58

Само Тачи, па Вучић ( а и НИколић) би проговорио и на д..е

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ

25.01.2017 12:16

Српска посла преговарају и договарају се а не знају ни о чему,оставиће вас и Путин а и Син Ђи Пинг издајници једни,онда себи има да вадите пасоше косовске које сте признали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.01.2017 12:39

Вучић и Тома су нас издали, а сад глуме нешто.

ОДГОВОРИТЕ