Друга страна среће

Научници објашњавају да је умерена срећа прихватљива, али превелика може бити опасна, нарочито у пословном окружењу.

Здравље 25.01.2017 | 11:00
Друга страна среће
ТЕШКО је срећном човеку да сакрије радост, али, судећи по студији Универзитета у Пенсилванији, требало би. Људе који изгледају веома срећно околина ће окарактерисати као наивне, чешће им дати лош савет, па и искористити их.

И не треба превише кривити околину, јер екстремно срећни појединци имају манир да се штите од свега лошег тако што се не удубљују у стварност, чиме шаљу поруку другима да су наивни.

Научници објашњавају да је умерена срећа прихватљива, али превелика може бити опасна, нарочито у пословном окружењу. Екстремно радосни радници нису пожељни у пословима где су честе жалбе муштерија јер могу додатно изиритирати већ нервозне клијенте. Ни шефови не би требало да показују превелики осмех јер ће их други видети као неспособне, нестручне, лакомислене, неефикасне.

Како разликовати умерено и екстремно радосне појединце? Ови први ће на питање "како си?", одговорити "добро", док ће други узвикнути "сјајно" уз осмех од ува до ува. Тиме шаљу сигнал околини да их може искористити. Пре ћемо покушати да злоупотребимо веселу особу јер нам делује као да не размишља критички, упозоравају научници и саветују да, ако припадате групи екстремних весељака, ипак дозирате радост.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар