Тоше Проески би данас напунио 36 година

Многи обожаваоци Тошета Проеског данас ће му одати почаст, јер би управо на овај дана један од најбољих вокала које је Балкан икада чуо напунио 35 година.

Забава 25.01.2017 | 10:33
Тоше Проески би данас напунио 36 година
Тоше Проески је каријеру почео када му је био тек 10 година, фасцинантном изведбом песме "Аве Марија". Са 15 година већ је наступао на фестивалу МакФест. Са песмом "Срце није камен" постао је опште познат на Балкану, а у припреми је била и нострана каријера.

 Уз музику, бавио се и хуманитарним радом као УНИЦЕФ-ов амбасадор, а за своја добра дела је 2002. године примио и признање Мајке Терезе.

Фото: сцреенсхотТоше Проески и Есма Реџепова

Нажалост, каријеру која је обећавала и његов млади живот напрасно је прекинула саобраћајна несрећа. Тоше Проески погинуо је око 6.20, 16. октобра 2007. године на аутопуту А3, на путу из Скопља за Загреб.

Аутомобил који је возио Георгиј Георгијевски ударио је у теретно возило након што је возач заспао за воланом. Менаџерка Љиљана Петровић, која је лакше повређена, спавала је у тренутку несреће баш као и Тоше, али Тоше је на месту преминуо.

Истрага је показала како се ваздушни јастуци у тренутку несреће нису отворили.

Блиц
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лијан

25.01.2017 12:30

Вјецна му слава!рјетко овакви дуго позиве!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нусрет Мемиц

12.02.2017 12:32

Вјецна слава андјеле спавај мирно нека те андјели слусају кад висе ми не моземо вјецна слава и хвала за све сто си урадио за кратко вријеме

ОДГОВОРИТЕ