АО: Крик и сузе! Повређену Олгу Даниловић на колицима изнели са терена!

Олга у сузама – предаја због повреде! Олга Даниловић на тужан начин завршила је учешће на јуниорском Аустралиан Опену – предајом због повреде. Тужно се завршио Аустралијан опен за нашу велику тениску наду Олгу Даниловић, која је без четвртфинала остала услед повреде која је узроковала велике болове, сузе, а на крају и изношење са терена у колицима.

Тенис 25.01.2017 | 09:50
АО: Крик и сузе! Повређену Олгу Даниловић на колицима изнели са терена!
Шеснаестогодишња српска играчица сјајно је отворила дуел са Зел Десаи из Индије, водила је 5:3 у првом сету и имала заостатак од 0:30 на свој сервис, али се онда нажалост повредила.

Олга је у току поена потрчала уназад, после чега је осетила бол у задњој ложи леве ноге и срушила се на земљу са болном гримасом на лицу.

Колико јој је све тешко пало, а и колики је бол осетила, како јавља наш Никола Ђукић, било је јасно јер се одмах расплакала.

Даниловићева је најпре, на отварању турнира, била боља од домаће представнице Алексе Цветичанин у три сета (6:1, 5:7, 6:2), да би потом елиминисала Шујуе Ма из Кине максималним резултатом (6:3, 6:1).

Тужно се завршио Аустралијан опен за нашу велику тениску наду Олгу Даниловић, која је без четвртфинала остала услед повреде која је узроковала велике болове, сузе, а на крају и изношење са терена у колицима.

Даниловићева је као пети носилац изврсно отпочела меч осмине финала јуниорског надметања у Мелбурну. Играла је против Индијке Зил Десаи, повела са 5:3 и сервирала за освајање првог сета. А онда, одједном, шок.

Недуго након што је при резултату 4:2 испустила брејк предности, па одмах узвратила одузимањем сервиса супарнице, наша млада тенисерка је пала на игралишту, услед повреде приликом сервирања.

Неколико минута је трајало указивање прве помоћи, но већ тада било је јасно да је велика нада српског тениса - у великим боловима.

Једва је, уз помоћ двоје људи, могла да напусти место пада, држећи се за задњу ложу леве ноге.

Покушаји лекара да јој помогну на лицу места не само да нису били довољни да би могла да настави са наступом, већ су организатори морали да донесу колица, како би наша талентована играчица била изнета са терена.

У сузама, не само због пропуштене прилике да уђе у завршницу овог гренд слема само два дана после 16. рођендана, већ пре свега због великих болова, Даниловићева је напустила игралиште.

Подсетимо, она је у новембру закорачила и у свет "тениса за одрасле", а прву професионалну титулу тада је освојила у Анталији. И у Мелбурну је бриљирала од старта Аустралијан опена, но повреда ноге спречила ју је да заблиста како је прижељкивала. Бар овога пута...

Извор: Б92/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар