ЕЛ: Басконија - Црвена Звезда, реакције тренера...

Тренер Басконије Сито Алонсо каже да је Црвена звезда надиграла његову екипу на физичком нивоу, незадовољан приступом својих играча. Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић истакао је сјајну игру у фази одбране после велике победе над Басконијом у 19. колу Евролиге.

Кошарка 25.01.2017 | 09:20
ЕЛ: Басконија - Црвена Звезда, реакције тренера...
"Веома лоше смо почели, посебно смо били слаби у враћању у одбрану после промашених шутева. Можда смо и имали прилику да све то анулирамо и надоместимо, али, без сумње, морали смо да радимо једноставније ствари како бисмо сустигли њихово вођство", рекао је Алонсо.

Српски и регионални шампион наставио је са фрапантним резултатима славивши и шести пут у низу у елитном такмичењу, још једном веома убедљиво против сјајне Басконије у Виторији (87:69).

"Када промашиш шут, најважнија ствар јесте да одмах то заборавиш и потрудиш се да барем мало поправиш напад следећи пут, док играш изузетно чврсто у одбрани. Ако ти то није јасно онда имаш велики проблем када играш против тима какав је Црвена звезда, који игра веома добро и чврсто. У оваквој Евролиги, морамо да користимо нашу чврстину како бисмо играли боље. Морамо да научимо и препознамо тренутак у ком се налазимо, тренутак који није један од наших најбољих, али је веома важан. Морамо да играмо заједно како бисмо избегли овакве ситуације. Нисмо имали велике падове, до сада – тешко је после пораза од Олимијакоса и Звезде, тимова који су нас надиграли на физичком нивоу. Они су то у потпуности искористили, нашкодили нам и спречили нас да играмо нашу игру. Урадили смо добар посао до сад, али, као што рекох, тренутно ситуација не иде у нашу корист", закључио је Алонсо.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић истакао је сјајну игру у фази одбране после велике победе над Басконијом у 19. колу Евролиге.

"Играли смо веома добро у првом полувремену – у фази одбране, у фази напада – било нас је свуда. Створили смо велику предност после двадесет минута кошарке, а за тако нешто заслужна је наша одбрана која је натерала противника на девет изгубљених лопти у првом полувремену. Дошли смо до лаких поена који су веома важни за нас", рекао је Радоњић.

Српски и регионални шампион наставио је са фрапантним резултатима славивши и шести пут у низу у елитном такмичењу, још једном веома убедљиво против сјајне Басконије у Виторији (87:69).

"После свега тога, у другом полувремену наставили да контролишемо игру и то је било тô. Већ прекосутра нас чека нови меч против Панатинаикоса и надам се да ћемо бити спреми за њих. Ово вечерас је била само још једна веома добра утакмица за нас", закључио је трофејни стратег.

Осим једанаесте победе, која тим Дејана Радоњића тренутно ставља на фантастично пето место на табели, посебно се издваја податак и да су црвено-бели славили већом разликом него Басконија у Београду, што им може дати велику предност у коначној рачуници.

Екипа са Малог Калемегдана дочекује ПАО у четвртак у хали Пионир од 19 часова.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЗОРАН

25.01.2017 08:32

Једноставно те ВОЛИМ Једна једина... ЗВЕЗДА ЦРВЕНА....

ОДГОВОРИТЕ