КАН: Конго и Мароко у 1/4-финалу! Испала Обала Слоноваче!

Фудбалери ДР Конга и Марока пласирали су се у четвртфинале Купа афричких нација (КАН) у Габону, пошто су такмичење у групи завршили победама и тако освојили прва два места у Групи Ц.

Фудбал 24.01.2017 | 23:10
КАН: Конго и Мароко у 1/4-финалу! Испала Обала Слоноваче!
Конго је био међу аутсајдерима пре почетка турнира, а вечерас је победио Того са 3:1 и тако прву фазу завршио без пораза, са две победе и ремијем. "Леопарди" су повели голом Џуниора Табананаге у 29. минуту, што му је трећи гол на шампионату и тренутно је први стрелац такмичења. На 2:1 повисио је Мубеле Ндомбе у 54. минуту, да би Фо-До Лаба у 69. смањио на 2:1.

Коначни резултат поставио је Пол-Жозее М'Поку Ебунге у 80. минуту из слободног ударца. Того је завршио такмичење са два пораза и ремијем.

Обала Слоноваче била је пре почетка КАН први фаворит за освајање турнира, али је учешће на њему завршила без победе. Мароку је ово била друга победа, уз пораз од Конга.

Мароко је имао прву шансу на утакмици, али је погодио пречку из слободног ударца. "Слонови" су до краја полувремена пропустили две добре шансе. Обала Слоноваче имала је контролу поседа, али није стварала праве шансе.

Мароко је на самом почетку другог полувремена имао добру шансу, а гол је постигао у 64. минуту, када је после једног контранапада у контри два на два, Рашид Алиуи са више од 20 метара лепо шутирао у горњи десни угао и постигао гол.

Пласман у четвртфинале већ су изборили Буркина Фасо, Тунис, Сенегал и Камерун.

У среду су на реду и последњи мечеви у Групи Д, у којој је Гана већ изборила пласман, а за друго место конкурисаће Египат и Мали.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар