АО - Хероина 9. дана: Темпераментна Коко живи свој сан...!

Америчка тенисерка Коко Вандевеј направила је ново изненађење на Аустралијан Опену и први пут у каријери пласирала се у полуфинале Гренд слема.

Тенис 24.01.2017 | 23:50
АО - Хероина 9. дана: Темпераментна Коко живи свој сан...!
На том путу заслужено је савладала седму тенисерку света Габриње Мугурусу у два сета – 6:4, 6:0.

"Била сам уствари превише нервозна. Трудила сам се да одиграм најбоље, да останем мирна и да држим ствари под контролом. У првом сету нисам искористила све брејк шансе, и она их је имала, али сам у другом била као теретни воз и Гарбиње није могла да ме заустави. "Нажалост, ово није било моје најбоље издање. Нисам се добро осећала на терену, али је то било довољно. Била сам нервозна и рекла сам тренеру пре меча: 'Човече, боље набави много тоалет папира јер... ", открила је Коко.

Од самог старта турнира у Мелбурну двадесетшестогодишња тенисерка освојила је срца великог броја навијача.

У првом колу победила је 15. носитељку Роберту Винчи, финалисткињу УС опена 2015. године, да би потом савладала Полин Парментје и Јузџини Бушар, вицешампионку Вимблдона из 2004.

А онда, у осмини финала, шокирала је тениски свет елиминисавши Анџелику Кербер, прошлогодишњу шампионку у Мелбурну и првопласирану на WТА листи.

Несуђена кошаркашица тенис је почела да тренира са 11 година, а 2008. као јуниорка освојила је државно првенство.

Двадесетшестогодишња Американка потиче из спортске породице.

Мајка Тања Вандевеј бивша је олимпијска пливачица, док је деда Ерни играо за Њујорк Никсе од 1949 до 1956. године. Стриц Кики Вандавеј био је 11. пик на драфту, а сада је потпредседник кошаркашких операција НБА.

Од организатора турнира добила је надимак “Коко локо“, што због свог темпераментног понашања, а и због изјава које даје.

На УС Опену 2015. направила је инцидент на мече другог кола против своје земљакиње Бетани-Метек-Сандс, када је у финишу поломила рекет до ситних комада. Потом је затражила и подршку публике, а када је добила овације још једном је искалила бес на рекету.

Прошле године изгубила је на старту такмичења у Мелбурну, а победом над шпанском тенисерком направила је велики помак у каријери.

Најзапаженији резултат до сада било јој је четвртфинале Вимблдона 2015. године када је елиминисана од Марије Шарапове.

За сензационални пласман у финале првог Гренд слема сезоне бориће се са Венус Вилијамс, сународницом на коју се од малена угледала.

"Једини пут када сам играла са Венус је било на шљаци и надам се да ће сада бити потпуно другачији меч. Част је имати такву противницу, она је велика шампионка. У Калифорнији је био турнир где сам је као клинка гледала и чекала њен аутограм, али сам морала да будем стрпљива. Пробила сам се кроз толике фанове тек након друге победе“, рекла је 35. тенисерка света.

“Коко локо“ наставља крупним корацима ка завршници Аустралијан Опена, а на том путу остале су јој још две препреке.

Коментари / 0

Оставите коментар