ДК: "Змајеви" за Пољаке имају новог капитена!

Дамир Џумхур, Мирза Башић, Томислав Бркић и Нерман Фатић браниће боје Босне и Херцеговине против Пољске у првом колу Прве групе Евроафричке зоне Дејвис купа у Зеници од 3. до 5. фебруара.

Тенис 26.01.2017 | 20:20
ДК: "Змајеви" за Пољаке имају новог капитена!
Тениски "змајеви" у меч с Пољацима улазе у непромијењеном саставу када је у питању играчки кадар, али ће капитенску траку овога пута носити Томислав Бркић јер, усљед великог броја пословних и приватних обавеза, ни Амер Делић ни Аљоша Пирић нису били у могућности да преузму улогу капитена у овом колу.

"У договору са свим играчима, одлучили смо да ту улогу повјеримо Томиславу Бркићу, најстаријем играчу и са најдужим стажом у екипи, а он је у потпуности спреман да одговорност и преузме", рекао је директор Тениског савеза БиХ Сенад Хаџимешић.

Према правилима Дејвис купа, постоји могућност да један члан тима буде пријављен и као играч и као капитен, што је репрезентација БиХ већ раније користила па је тако Амер Делић био играч-капитен у марту прошле године у мечу против Туниса у Зеници, те у јулу 2015. у Мађарској.

"Тренутно нема потребе за било каквим додатним промјенама, овај тим је дуго скупа, годинама се гради добра атмосфера и сматрамо да је ово најбоље рјешење".

Тренери Амер Делић и Аљоша Пирић и даље остају дио Дејвис куп тима БиХ, те ће у складу с потребама и могућностима, учествовати и у овој сезони.

ИТФ је у уторак званично потврдио и састав Пољске за меч у Зеници: Камил Мајчржак (279), Хуберт Хуркач (379), Лукаш Кубот (1055, али 24. у дублу), Марсин Матковски (31 у дублу), а капитен је Радослав Симаник.

Прва два сингл меча на програму су у петак 3. фебруара од 14 сати у Арени Зеница, дан касније дубл меч од 14 сати, а трећег дана преостали сингл мечеви од 13 сати. Парови ће бити одлучени жријебом који је предвиђен за четвртак 2. фебруара у подне.

У продаји су тродневне улазнице по цијени од 10 КМ, те једнодневне по цијени од 5 КМ за први и трећи дан и 3 КМ за други дан.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар