Анализа: Еее, колико би Партизан био моћан, да је...!

... да је био у позицији да не продаје играче, пита се новинар портала "Сqуаwка.цом", Мохамед Малим.

Фудбал 27.01.2017 | 23:07
Анализа: Еее, колико би Партизан био моћан, да је...!
"Сqуаwка.цом" направио је идеалан тим Партизана од играча који су носили црно-бели дрес од 2006. године до данас. Новинар Мохамед Малим у овом случају није укључио "Партизанове странце" из тог париода (Жука, Дијара, Мореира, Клео...), осим Црногорца Стевана Јоветића, који је поникао у Хумској.

Истраживачка група ЦИЕС Фоотбалл сврстао је Партизан међу најпродуктивније клубове Европе, а у свом истраживању је обухватила 31 национално првенство. Новинар је констатовао да је "парни ваљак" стално присутан на листи најпродуктивнијих и да констатно на европско тржиште шаље велики број својих играча и ученика.

"Партизан је свој врхунац имао шездесетих година прошлог вела, када је постао први балкански клуб који је играо финале Купа шампиона. Последњих неколико година Партизан је одскочна даска за многе таленте, који данас сијају на европским теренима. Немали број њих направио је звездане каријере", наставља даље у свом тексту Малим.

"Партизан је доминирао Суперлигом Србије у последњих десетак година, када је освојио седам од десет титула првака државе. У том периоду велики број талената се појавио, а многи од њих потекли су у Школи ФК Партизан. С обзиром на економсу ситуацију у српском фудбалу, Партизан није имао механизам да их задржи", наводи се даље у тексту и додаје:

"Замислите да је било другачије и да је Партизан успео да задржи најбоље играче. Његов тим би данас изгледао овако: Владимир Стојковић - Антонио Рукавина, Матија Настасић, Стефан Савић, Иван Обрадовић - Зоран Тошић, Љубомир Фејса, Милош Јојић, Адем Љајић - Стеван Јовентић, Александар Митровић.

Додајемо: Колико би Партизан био моћан да челницима црно-белих, у периоду који се помиње, лични интереси нису били пречи од клупских?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар