Никола Пилић: Новак је направио одличан потез тиме што је одлучио да игра за Србију!

Познати тениски стручњак Никола Пилић, за Блицспорт је прокоментарисао ситуацију на Аустралијан опену, али и ону у којој се нашао наш најбољи играч свих времена, Новак Ђоковић.

Тенис 26.01.2017 | 18:15
Никола Пилић: Новак је направио одличан потез тиме што је одлучио да игра за Србију!
"Било је неочекивано доста изненађења на Аустралијан опену, али два која се издвајају су пораз Новака Ђоковића од Дениса Истомина и Ендија Мареја од Мише Зверева. Познајем Немца Зверева дуго, тако да сам знао да би можда могао да изненади. Оно што доводи до пораза фаворита у мечевима који су и пре изласка на терен добијени јесте чињеница да не играју у шестој брзини, а аутсајдери имају много више инспирације. Зверев у животу није играо овако, али питање је да ли ће имати снаге да стигне до саме завршнице", рекао је Пилић за Блицспорт.

Он је нагласио да је најближи титули у Мелбурну - рекордер по броју гренд слем трофеја.

"Драго ми је што су се на такмичење коначно вратили Роџер Федерер и Рафаел Надал. Чуо сам се са Иваном Љубичићем, који тренира Федерера и који ми је рекао да Роџер озбиљно тренира за повратак. Одговарају му терени у Мелбурну, који су за нијансу ове године бржи. Генералну пробу је имао у Бризбејну, где су услови слични као и на Аустралијан опену. Федерер, Стен Вавринка и Рафаел Надал су још у жребу и мислим да међу њима морамо да тражимо победника овогодишњег такмичења. Ако Федерер буде имао довољно снаге, мислим да је 18. титула на највећим такмичењима близу", нагласи оје познати тениски стручњак.

На крају се осврнуо и на одлуку Ђоковића да од 3. до 5. фебруара заигра за репрезентацију Србију.

"Мислим да је Новак Ђоковић направио одличан потез тиме што је одлучио да игра у Дејвис купу. Било би лоше по њега да је одлучио да направи паузу до Индијан Велса. Имаће одличну седмицу припрема са својим друговима, одиграће неколико мечева који ће му значити пред наставак сезоне. Пораз од Истомина јесте био сензационалан, али тек је почетак сезоне и Новак ће се сигурно вратити на победнички колосек", закључио је Пилић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар