ДК - Зимоњић: Уз публику у Чаиру до побједе!

Селектор - играч поручује да тенисери Србије са нестрпљењем очекују дуел са Русијом у Дејвис купу.

Тенис 26.01.2017 | 15:45
ДК - Зимоњић: Уз публику у Чаиру до побједе!
Тенисери Србије угостиће почетком фебруара селекцију Русије у Нишу, у оквиру првог кола Светске групе Дејвис купа.

Ненад Зимоњић, који ће на том мечу предводити екипу као селектор, али и играти, позвао је на дуел против Русије најбоље српске тенисере, изузев Јанка Типсаревића, који је добио позиве за турнире у Јужној Америци.

У Нишу, од 3. до 5. фебруара, уз Зимоњића, наступаће и Новак Ђоковић, Виктор Троицки и Душан Лајовић, док ће бити присутан и Филип Крајиновић.

Искусни дубл играч са оптимизмом очекује меч у дворани Чаир.

"Имамо тим који може до нове титуле у Дејвис куп такмичењу. Уз Новака, Виктора, Душана и мене, резервни играч на овом мечу биће Филип Крајиновић. Већ од понедељка, 30. јануара крећемо са припремама у Чаиру. Увек је лепо када смо домаћини у дејвис купу, волимо да играмо за Србију и уживамо у подршци наших навијача. Верујем да и Нишлије са нестрпљењем очекују почетак меча против Русије", изјавио је Зимоњић.

После ране елиминације на Аустралијан Опену Новак Ђоковић потврдио је да ће играти за репрезентацију, што је велика ствар за Србију, ауједно ће то бити и његов први меч пред нишком публиком.

"Дејвис куп је једина прилика да играмо код куће, пред домаћом публиком, што нам веома значи. Новаку ће ово бити први меч у Нишу, јер није био у екипи када смо играли против Шведске, 2012. године. Драго ми је да ћемо у овом саставу започети годину, имамо тешког противника, селекцију Русије која је млада и јака екипа и широј тениској јавности непозната. Верујем да ћемо уз велику подршку публике у Чаиру доћи до важне победе за Србију", навео је селектор Зимоњић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар