Рације и "полицијски час" у Подгорици

На улицама Подгорице појачано је присуство полиције која, под пуном опремом, спроводи појачану контролу послије серије бомбашких напада.

Регион 24.01.2017 | 13:50
Рације и "полицијски час" у Подгорици
Појачаној контроли и присуству припадника интервентне и посебне јединице полиције која је патролирала у више дијелова Подгорице, претресала грађане и аутомобиле, претходиле су оставке и смењивање дијела челника Полиције.

У посљедњих мјесец дана у Подгорици су у низу бомбашких напада погинуле двије и тешко рањене још двије особе.

Неколико челника црногорске полиције поднијело је оставке или је смијењено послије најновијих експлозија које се припусују "мафјашким обрачунима".

Оставке су поднијели шефови Криминалистиче полиције и Одсјека за обезбјеђење личности, а смијењени су начелници полиције у Бару и Котору, и шеф Криминалистичке полиције у Подгорици.

Бар и Котор су посљедњих година мјеста обрачуна завађених криминалних банди што се посљедњих мјесеци преселило и у Подгорицу.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић казао је синоћ подгоричкој телевизији "Вијести" да су "јавни ред , мир и сигурност грађана угрожени".

"Најновији догађаји у Подгорици и претхони у неким другим градовима оправдано изазивају забринутост грађана који очекују од надлежних да свим капацитетима уђу у оштру борбу с организованим криминалом", рекао је Нухоџић.

Министар унутрашњих послова је поручио да кадровске промјене у полиције "уносе нову енергију која би требало да доведе до бољих резултата у борби против организованог криминала".

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар