ЕЛ: Звезда уморна и ослабљена на мегдану Басконији!

Кошаркаши Црвене звезде чине чуда ове сезоне, а нови евролигашки испит имаће у уторак од 21.30х када гостују Басконији.

Кошарка 24.01.2017 | 13:45
ЕЛ: Звезда уморна и ослабљена на мегдану Басконији!
Екипа Дејана Радоњића се уз много потешкоћа домогла Виторије. Отказан има је авион, па су другим летом морали преко Франкфурта да лете до Билбаа, одакле их је аутобус превезао у Виторију.

Додатна потешкоћа за српског и регионалног шампиона је изостанак Немајње Дангубића који је после повреде стопала у Тел Авиву остао у Београду на лечењу.

Басконија је можда и једини тим уз Ефес који је ове сезоне надиграо Звезду, пошто је у првом мечу у Арени славио са 70:63. Шпански тим је четврти на табели са скором 11-7, док Звезда има победу мање.

Тренер домаће екипе Сито Алонсо каже да Звезда игра најбољу кошарку у Европи.

"Црвена звезда тренутно игра најбоље у Евролиги, победила је велике тимове као што су Макаби, Жалгирис, Реал и ЦСКА. То није тим који се само такмичи, већ без дилеме један од најбољих у Евролиги, посебно у аспекту динамике и агресивности", рекао је Алонсо.

Са друге стране, Дејан Радоњић је свестан проблема које има, али истиче да ће се његов тим борити.

"Басконија је сјајан тим, играју одлично ове сезоне. Добили су нас у Београду, заслужено. Ми смо без важног играча Немање Дангубића, али као и увек, борићемо се јако и покушати да изборимо добар резултат у Виторији", рекао је тренер Зветде Дејан Радоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар