Други пут остао без клуба због Шешеља!

Фудбалер фочанске Сутјеске Владимир Радовић доспео је у жижу јавности у октобру 2015. године када се на тренингу ФК Горажде појавио у мајици са ликом лидера радикала, те је због тога неколико дана касније добио отказ. Стамени везиста је током ове седмице требало да потпише уговор са клубом из Макарске, међутим, надлежни органи за издавање радне дозволе у Хрватској су одбили његов захтев.

Фудбал 27.01.2017 | 09:30
Други пут остао без клуба због Шешеља!
- Са клубом из Макарске сам био све договорио и након добијања радне дозволе је требало да потпишем уговор. Био сам одлично прихваћен од стране саиграча и тренера Арманда Маренција, који је био задовољан оним што сам пружао на тренинзима. Људи из клуба су предали захтев, али је он експресно одбијен, а као разлог наведено је то што сам у прошлости величао Војислава Шешеља. Секретар клуба ми је рекао да је у суботу изашао и један чланак у тамошњим новинама о мени као неком ко велича ратне злочинце, иако Шешељ никада није осуђен. Нисам члан ниједне странке, имам право да симпатишем кога хоћу, али ме је то скупо коштало у Федерацији Босне и Херцеговине и Хрватској, где се политика умешала у спорт. Ево... Сада јавно кажем да симпатишем Владимира Путина, али се надам да ми врата неких земаља Европске уније и САД неће бити затворена – рекао је уз осмех Радовић за Блицспорт.

Након што није добио радну дозволу, Радовић се вратио у Фочу где ће се прикључити тренинзима Сутјеске, а у наредних неколико дана покушаће да пронађе нови ангажман.

- Не могу да верујем шта се дешава, али изгледа да су врата клубова у Федерацији Босне и Херцеговине и Хрватској за мене затворена иако нема разлога за то. Ја сам пре свега спортиста који нема предрасуде, јер да је супротно не бих ни ишао у Хрватску. Због свега овога мораћу да потражим ангажман у Србији или неком од клубова у Републици Српској ако не успем да се договорим са људима из Сутјеске – закључио је Владимир Радовић у интервјуу за Блицспорт.

Играо у Лукавцу и Горажду

У досадашњој каријери поред Сутјеске у којој је поникао, Владимир Радовић је играо још у Радничком из Лукавца, Горажду и Пролетеру из Теслића.

- Да сам шовиниста како ме представљају не бих играо у федералним прволигашима Радничком из Лукавца и Горажду или ишао у хрватски Змај. Имам пуно другова Хрвата и Бошњака, а никоме од нас не сметају политички ставови друге стране – наглашава Радовић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

секи

27.01.2017 08:41

Опет обуци мајцу па цес играт само српско коло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млад си ти

27.01.2017 09:07

Да али не може у Хрватској.Па они Шешеља не могу смислити мада Шешељ није шовиниста.Многи Шешеља не схватају како треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

27.01.2017 09:47

Шешељ је све о себи рекао деведесетих. Све смо лепо гледали на телевизији... само немој да га браниш, молим те.

Name

цвија

27.01.2017 09:16

Ако си спортиста, окани се политике, па це те ценити и изван српског корпуса. Засто Дјолета толико воле? Цовек ради свој посао... а ти се кити радикално.

ОДГОВОРИТЕ