Ових 14 људи одлучује да ли ће Јокић играти на Ол-стару, а један од њих је врло бијесан!

У четвртак, 26. јануара, биће познато да ли ће на овогодишњоиј НБА Ол-стар утакмици заиграити и Никола Јокић.

Кошарка 24.01.2017 | 14:15
Ових 14 људи одлучује да ли ће Јокић играти на Ол-стару, а један од њих је врло бијесан!
Како се 21-годишњи српски центар није нашао међу стартерима екипе Западне конференције, о њему, и свима осталима који се надају позиву на "сусрет свих звезда", одлуку ће донети - тренери.

Наиме, већ сада је познато којих пет играча ће предствљати Исток, а којих пет Запад, но поред стартних постава, потребно је одредити још по седам играча за сваку екипу. И, за играче који наступају на Западној конференцији, попут Јокића, гласаће тренери тамошњих НБА тимова и, логично, они који тренирају екипе са Истока, гласаће за играче из те конференције.

Једно правило, међутим, веома је важно: тренер не сме да гласа за играча ког тренира, тако да Мајкл Мелоун из Денвер Нагетса неће моћи да на тај начин пружи подршку младом Сомборцу.

О томе да ли ће Јокић наступити 19. фебруара у Њу Орлеансу на Ол-стару одлучиће гласови Грега Поповића (Сан Антонио), Стива Кера (Голден Стејт), Рика Карлајла (Далас), Мајка Д'Антонија (Хјустон), Дока Риверса (ЛА Клиперс), Лука Волтона (ЛА Лејкерс), Дејвид Физдејла (Мемфис), Тома Тибодоа (Минесота), Алвина Џентрија (Њу Орлеанс), Билија Донована (Оклахома сити), Ерла Вотсона (Феникс), Терија Стотса (Портланд), Дејва Јергера (Сакраменто) и Квина Снајдера (Јута).

А од свих тих тренера, тренутно је прилично бесан само један. Стратег Голден Стејта Стив Кер. И то не само због тога што је његова екипа поражена од Мајамија (105:102) после седам узастопних тријумфа.

"Ево, сад сам, предајући моје гласове за Ол-стар, погледао детаљно како су играчи гласали за учеснике тог меча. Веома сам разочаран. Веома. Сами су тражили да им се дозволи да се и они, а не само публика, питају ко треба да игра на тој утакмици и шта се онда деси? Направили су ругло од тога. Немам појма чему све то води. Ево, отприлике 50 играча је добило гласове које немају везе са мозгом (нису играли ни секунд ове сезоне, попут Моа Вилијамс, а добијали су гласове, прим. аут.). Разумем ја да неки на председничким изборима допишу име другара на гласачки листић, али... ако ћемо на то да сводимо ово гласање за Ол-стар... Не знам. Мислим, ако већ дате право играчима да се изјасне, мислим да би требало да то схвате озбиљније", рекао је прилично незадовољни тренер "ратника".

За разлику од Стива Кера, који је сам одлучио за кога ће гласати, стратег Мајамија Ерик Сполестра је прибегао другом решењу: позвао је цео стручни штаб, па после разговора и мини-гласања тренера, одлучио да "преда гласове" надлежнима у НБА лиги.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар