ЛШ - Џикић мијеша карте за Италију: Дебитује Гордон, враћа се Робинсон!

У уторак поподне, кошаркаши Партизана крећу пут Рима, одакле ће на Сардинију, где у среду против Сасарија играју последњи меч лигашког дела ФИБА Лиге шампиона (18.00) Пошто утакмица нема такмичарски значај, тренер Александар Џикић ће промешати карте.

Кошарка 24.01.2017 | 14:45
ЛШ - Џикић мијеша карте за Италију: Дебитује Гордон, враћа се Робинсон!
Александар Џикић најавио промене у тиму и већу минутажу играчима који су мање играли у претходном периоду.

Џикић пут Италије неће водити ровитог Маринковића, док ће поштеду добити Хечер, Величковић и Луковић. Са екипом ће ићи ровити Френк Робинсон и новајлија Џамонт Гордон. Искусни бек је имао проблема приликом тестова пред потписивање уговора у Заводу за спорт, али је ултразвук показао да није било оштећења, већ се радило о спазму. Обојица би требало да буду у ростеру и за Подгорицу, као и Маринковић, док ће Бирчевић пропустити Будућност, после суспензије због непримерене реакције и расправе са тренером ФМП-а Максимовићем и након пријаве арбитра Јовчића.

Кошаркаши Партизана обезбедили су пласман у другу фазу ФИБА Лиге шампиона, тако да без притиска путују на Сардинију, где ће у среду од 18 сати играти против Динамо Сасарија.

Тренер Александар Џикић најавио је одређене промене у тиму.

"У наредних месец дана нас очекује веома тежак распоред и ми морамо пронаћи начин да се са тиме носимо најбоље могуће. Тешки противници, утакмице на гостујућим теренима, наши проблеми са повредама - то су веома важне ствари о којима смо размишљали када смо правили план за наредни месец", изјавио је Џикић.

На клупском сајту објављено је да на на пут креће и новајлија Џамонт Гордон, док се у тим враћа Френк Робинсон. У Београду ће остати капитен Новица Величковић, Вања Маринковић, Урош Луковић и Вилијам Хечер.

"Чињеница је да смо обезбедили пласман у наредну рунду такмичења, тако да ће неки од играча добити више минута на терену. Наш противник је веома искусан тим, са пуно играча који су способни да постигну пуно поена сваке вечери. Ми морамо да играмо организовано и да имамо контролу утакмице, како би себе довели у ситуацију да дођемо до победе", рекао је Џикић за сајт клуба.

Пред утакмицу последњег кола прве фазе ФИБА Лиге шампиона, црно-бели се налазе на трећем месту Групе Е, док Динамо заузима позицију број пет.

Извор: блиц.рс/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар