Агаси: Новак је лудо добар спортиста, спремите се за његов велики повратак!

Некада најбољи тенисер света, Андре Агаси који је освојио осам гренд слем титула, као и олимпијско злато, уверава светску јавност да се грдно вара ако због ране елиминације на Аустралијан опену отписује Новака Ђоковића.

Тенис 27.01.2017 | 22:50
Агаси: Новак је лудо добар спортиста, спремите се за његов велики повратак!
"Морам да признам да је и мене, као и све вас, изненадио тај пораз од Дениса Истомина већ у другом колу у Мелбурну. Али, не постоји ниједан разлог због ког Ђоковић не би могао да се врати у сјајну форму, истом брзином или још брже него што га је 'игра напустила'. Свако од нас има неко своје, уникатно путешествије кроз живот. Новак неће морати да учи ову лекцију на тежи начин, као што сам ја то морао да учиним у најнижој тачки мог живота (1997. је успео да превари АТП да је кристал метамфетамин узео грешком, у пићу које му је дао пријатељ, али је у потоњој аутобиографији обелоданио да је то била лаж и да се једно време заиста дрогирао, прим. аут.). Мислим, Новак је невероватан спортиста, много је још времена пред њим... А притом је, бар по мени, он један од најбољих спортиста свих времена, ако не и најбољи", рекао је легенда америчког тениса.

Агаси, сада 46-годишњак који повремено коментарише збивања у "белом спорту", али се више бави хуманитарним радом, упозорава да уопште није мудро отписивати Ђоковића.

"Не можете да, тек тако, отпишете Новака Ђоковића. Не овако рано. Тачно је да су се неке ствари промениле преко ноћи, али ако су се промениле тако брзо, онда могу поново да се промене, такође брзо. Мислим да Енди Мареј (који је такође сензационално испао са Аустралијан опена) не потцењује једну чињеницу: Новак може да се појави на било ком турниру и да буде доминантан на начин на који је Мареј то био у другој половини 2016. године. Ипак, мислим да управо Енди има сјајну могућност пред собом и шансу да у месецима који долазе оствари нека значајна достигнућа. Па опет, иако нисам гледао Нолетов пораз са Истомином, а био сам тада на путу из Шведске у Индију, нешто мора да се истакне. Ђоковић је, просто, лудо добар спортиста и веома, веома је извесно да ћемо видети његов велики повратак", закључио је Андре Агаси.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар