Тајно писмо: Краљевски ужаси

Објављено је до сада јавности непознато писмо принцезе Дајане у којем свом пријатељи Дадлију Поплаку пише да се осећа екстремно изоловано и погрешно схваћено у краљевској породици.

Свијет 23.01.2017 | 20:06
Тајно писмо: Краљевски ужаси
У писму наводи како је била анксиозна и шта следи од дешавања у Великој Британији, али и њеној тренутној породици.
 
Дајана је послала ручно писано писмо Поплаку након што су ручали заједно 1991. године, исте године када је открила интимне детаље свом биографу Ендру Мортону.

Шест месеци касније Мортон је објавио ову информацију у књизи "Дајана: Њена истинита прича" која је била бестселер у свету и довела до великих проблема у краљевској породици.

"Осећам се екстремно изоловано сада када видим шта ће бити у овој земљи и овој породици. Осећам да ми ти верујеш Дадли и не знам шта ми ово значи, јер ме константно погрешно схватају људи око мене", рекла је Дајана.

Мајка два сина тада је написала Поплаку, дизајнеру ентеријера, који је преминуо 2005. године, да је уживала у заједничком ручку и питала га је да ли могу да наставе разговор у јануару, када живот не буде толико ужурбан.

"Током последњих година укључила сам се у програм саморазвоја кроз који сам дубоко схватила кроз шта пролазе људи у патњи и они којима су потребне љубав и подршка, било да су хоспитализовани или на улици. Можемо ли да наставимо наш разговор у јануару, јер ми је потребан твој савет о мојим мислима", написала је.Књига "Дајана: Њена истинита прича" је објављена 1992. године и базирана је на њеним снимљеним одговорима на основу написаних питања. Белешке су направљене тајно у Кенсингтонској палати 1991. године, током серије интервјуа које је радио посредник.

На снимцима принцеза говори отворено о свом животу при брака с принцом Чарлсом, њеној борби с булимијом, покушајима самоубиства и "сломљеном срцу" због афере њеног мужа са Камилом Паркер Боулс. Говорила је и о односима с другим члановима краљевске породице.

Краљица Елизабета је касније 1992. годину описала као "годину ужаса".

"Књига је битна јер се осећала изоловано у време када се њен брак распао па је открила Мортону детаље којим је пустила 'духа из боце', који је њен живот променио на горе. Ово дирљиво писмо нуди јединствен прозор у Дајанине унутрашње борбе у то време", казао је Мортон.

Писмо је сада на аукцији и очекује се да ће достићи цену од 900 евра. Продата су и њена ранија писма.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар