Маркец се враћа у Премијершип!

Нови менаџер Хала Марко Силва верује да би српски офанзивац могао да помогне екипи у борби за опстанак.

Фудбал 24.01.2017 | 22:30
Маркец се враћа у Премијершип!
Лазар Марковић могао би пре времена да оконча позајмицу у Спортингу из Лисабона, али не да би се вратио у Ливерпул, како је објављено пре неколико дана, већ да би појачао Хал, пише "Ливерпул ехо".

Двадесетдвогодишњи крилни нападач је по укусу новог менаџера "тигрова" Марка Силве, који га добро познаје из времена када је тренирао Ешторил, а популарни Маркец блистао у дресу Бенфике.

Хал је после 22 одиграна кола у зони испадања из Премијер лиге, заједно са Кристал Паласом и Сандерлендом, али бодовни заостатак за екипама "изнад црте", као што су Свонси, Мидлсбро и Лестер није велики.

Марковић је лета 2014. прешао из Бенфике у Ливерпул за 20 милиона фунти, али је само прву сезону уговора провео на Енфилду. Уследиле су једногодишње позајмице Фенербахчеу и Спортингу, за који је наступио на 14 утакмица - углавном улазио са клупе за резерве - и дао два гола.

Минулог викенда на гостовању Маритиму није био ни на клупи, а чињеница да не успева да се наметне тренеру Жоржу Жезусу, са којим је веома успешно сарађивао у Бенфики, указује на закључак да се популарни Маркец налази у озбиљној кризи.

Његов боравак у Халу такође би био у форми позајмице, до краја актуелне сезоне, када би менаџер Ливерпула Јирген Клоп поново морао да се позабави српским интернационалцем.

Утисак је да је било каква промена у овом тренутку боља од "статуса кво"...

Иначе, Марковић је због неиграња или слабих партија у клубовима одавно изгубио место у репрезентацији. Он је и даље на ширем списку "орлова", али последњи пут је био на терену још у пријатељском сусрету са Француском, септембра 2015. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар