Муслин: У Америци дијелим дресове и за А тим!

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да је утакмица против САД добра прилика да играчи из Суперлиге стекну искуство, али и заслуже позив у А тим.

Фудбал 23.01.2017 | 16:30
Муслин: У Америци дијелим дресове и за А тим!
"Не треба да будемо строги према њима. Веома је важно да се покажу у правом светлу, али то не значи да их у супротном убудуће нећу звати. Свако има право на грешку. Свакако је да ће имати шансу да неки добију позив и за А репрезентацију", рекао је Муслин новинарима у Старој Пазови.

Играчи ри из домаће Супер лигеокупили су се на припремама за пријатељску утакмицу против селекције САД, 29. јануара у Сан Дијегу.

Селектор је навео да његов стручни штаб прати све играче из Суперлиге и да су му сви добро познати, а посебно они који су били на првом окупљању Б тима и утакмици против Катара, коју су изгубили са 0:3.

"Овај део је помагање клубовима и играчима. Ово нису најбољи фудбалери које имамо, али су најбољи који играју у Србији. Требало би да видимо како ће играти на другачијем нивоу него у својим клубовима", казао је Муслин.

На окупљање су дошли сви осим Срђана Плавшића и Филипа Манојловића из Црвене звезде, који ће се прикључити екипи после пријатељске утакмице коју имају у свом клубу у понедељак.

Међу играчима нема никога из Чукаричког, али је Муслин најавио да ће они убудуће бити у Б репрезентацији.

"Било је проблема и сви су скочили на Ненада Лалатовића, а он нема везе с тим јер он није био тренер кад су то одлучили. Чукарички је замолио да не даје играче за ово окупљање и ту нема никаквих проблема, биће их на неком другом приликом", рекао је селектор.

Утакмица између Б репрезентација Србије и САД играће се у недељу у Сан Дијегу, а Муслин је казао да ће променити формацију и играти у систему 4-3-3.

"Последњу против Катара смо узели систем из А репрезентације, али има мало времена на уигравање, а играчи у клубовима имају другачији систем игре", казао је Муслин.

Према информацијама које има, селекција САД ће играти скоро у пуном саставу.

Б репрезентација ће због лошег времена тренирати само једном дневно до одласка у САД.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар