Групно силовање преносили уживо

Три мушкарца ухапшена су због сумње да су силовали дјевојку у шведском граду Упсала и овај гнусни чин уживо преносили на друштвеној мрежи Фејсбук.

Свијет 23.01.2017 | 13:35
Групно силовање преносили уживо
Према писању шведског портала "Афтонбладет.се", силовање се догодило у једном апартману у Упсали у раним јутарњим часовима у недјељу, а дјевојка није била у потпуности свјесна шта се дешава.

Силовање је уживо преношено на једној затвореној групи на Фејсу, која има око 60.000 чланова, а полицију је о овом случају обавијестила Џозефин Ландгрен која је видјела снимак.

"Двојица мушкараца су гурали дјевојку на кревет. Најприје сам помислила да се ради о неукусној шали. Али није била шала у питању", рекла је она.

"Један од њих јој је потргао одјећу, а потом легао на њу", додала је Џозефин Ландгрен.

Други свједок догађаја је изјавио да је један од силоватеља тјерао дјевојку да каже како није силована.

"Био је екстремно суров. Стављао јој је ријечи у уста и смијао се током снимања", рекао је свједок. Када је полиција стигла на мјесто догађаја снимак се још увијек емитовао, а Маркус Свенсон из полиције је потврдио да су у посједу копије снимка силовања и додао да постоји много свједока.

"Многи људи су видјели емитовање", рекао је Свенсон за шведску државну телевизију, а потом додао да је жртва хоспитализована и одведена у сигурну кућу.

Полиција проводи истрагу о цијелом случају, а неки медији пишу да су силоватељи избјеглице које су дошле у Шведску, иако за то не нуде никакве доказе.

На једној фотографији коју је објавио портал "Еxпрессен.се", виде се дјевојка и мушкарац који у руци држи пиштољ, али су њихова лица замагљена. Такође су објављене и фотографије на којима се види силовање, али су и оне замагљене.

Постоји и фотографија на којој се види тренутак када у апартман упада полиција. Снимци су уклоњени са друштвених мрежа.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар