Ивановић прелази у Евертон?!

Фудбалер Челсија Бранислав Ивановић могао би каријеру да настави у Евертону, преносе енглски медији.

Фудбал 24.01.2017 | 15:30
Ивановић прелази у Евертон?!
Српски ветеран после девет година ће напустити Челси, питање је само да ли овог месеца или у летњем прелазном року.

Бранислав Ивановић у септембру је платио цех за узастопне поразе Челсија од Ливерпула и Арсенала, а резултати екипе након тога (промењена је и формација у којој тим наступа) дали су за право менаџеру Антонију Контеу.

"Плавци" су нанизали 15 победа у 16 утакмица за бодове, од тога 13 заредом.

Убедљиво воде на табели Премијер лиге, а с обзиром на лаган ритам - такмиче се још само у ФА купу - нема потребе, ни разлога, да Конте одустаје од поставе у којој последњи бедем испред голмана Куртое чине Кејхил, Давид Луиз и Аспиликуета.

Ивановић је у последња четири месеца само једном одиграо свих 90 минута, у ФА купу против трећелигаша Питербороа, док је у Премијер лиги као резерва сакупио седам наступа и провео на терену укупно 44 минута!

Острвски медији пишу да би српски ветеран, коме уговор са Челсијем истиче на лето, могао да промени средину већ до краја јануарског прелазног рока, а као могућа дестинација помиње се Евертон.

Комбинација са "карамелама" могла би да постане врло реална, ако са Гудисона оде Фил Јагиелка, кога жели неколико премијерлигаша, а потребан му је нови изазов, јер је у Евертону пуних 10 година.

Чак и ако Бане Ивановић дочека фебруар на Стамфорд Бриџу, јасно је да је неминован растанак у јуну, када ће се на излазним вратима наћи и клупска легенда Џон Тери, кога је Конте још више маргинализовао.

Репрезентативац Србије стигао је у Челси јануара 2008. из московске Локомотиве. Плави дрес носио је на 375 утакмица. Допринео је освајању девет трофеја, укључујући Лигу шампиона 2012, Лигу Европе 2013. и две титуле првака Енглеске (2010, 2015).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар