Видео - Милијаш: Још ме прогања поништен гол Партизану!

Ненад Милијаш каже у разговору да га и даље, после девет година, програња поништен гол у вечитом дербију са Партизаном.

Фудбал 24.01.2017 | 14:30
Видео - Милијаш: Још ме прогања поништен гол Партизану!
"Дајем гол, трчим одушевљен ка северу. Одједном, долази Трајче (Никола Трајковић) код мене, дере се – 'Бежи назад, није гол, офсајд. Ја му кажем, какав бре офсајд, можда фаул, нема шансе да је офсајд, па десеторица њих је било испред мене'. Онда видим да је помоћни судија Богдан Милисављевић подигао заставицу. Немогуће... Као у инат, Јоветић после постигне трећи гол за Партизан, ми испаднемо на правди бога. И то није све. Сутрадан у Земуну, код једног мог пријатеља, игром случаја налетим на помоћника Милисављевића и лепо га питам – 'Шта ти би да ми поништиш чист гол?'. Њему непријатно, каже – 'Извини, нисам видео'. Због те грешке се повукао, отишао у пензију, али мене и даље прогања овај поништени гол", рекао је Милијаш за 'Вечерње новости'.

Споменути београдски дерби одигран је 17. априла 2008. године на Маракани, црно-бели су водили 2:0 на полувремену головима Ламине Дијаре у 13. и 22. минуту, црвено-бели су изједначили погоцима Игора Бурзановића у 54. и Ненада Јестровића у 65. минуту, да би – после поништеног гола Милијаша – Стеван Јоветић одвео Партизан у финале у 79. минуту.

Бивши везиста Црвене звезде тренутно се налази у Београду, где је обавио разговоре са генералним дирекоторм српског шампиона Звезданом Терзићем, односно тренером Миодрагом Грофом Божовићем, па постоји могућност да трећи пут обуче црвено-бели дрес.



У Звезди је играо у два наврата – од 2006. до 2009. и од 2012. до 2014. године – постигавши 57 голова на 155 утакмица.

"Као везни играч, поносим се том статистиком. Са најдражим клубом доживео сам и тешке тренутке, срећом, лепих је било много више. Освојио сам са Звездом три титуле, два Купа, остварио се као играч. Питају ме сада да ли се опет враћам, па да буде трећа срећа. Мени су и две среће биле довољне. Уговором сам још годину дана везан за кинески Неи Монгол, ако дође до раскида, реалнија је опција да се преселим негде у Европу. Ко зна, можда се на Маракану опет вратим за сезону, две. Иако имам 33 године, осећам се одлично. Фудбал и даље играм са страшћу као када сам и почињао. Ни не помишљам да стављам тачку на каријеру".

После Вулверхемптон Вондерерса и Манисаспора, последње две године провео је у Кини, прво у Хебеију, па у друголигашу Неи Монголију.

"Фудбал је у Кини постао топ тема, доживљава огромну експанзију, доводе се велике звезде за огроман новац. Међутим, од следеће године ступа на снагу нови закон по коме се ограничава број странаца на 3+1 по клубу, тако да ће се сигурно заврнути славине. Кинези се окрећу стратегији да ојачају своју репрезентацију и много више ће форсирати домаће играче. Мени је било лепо, али и тешко. Све је огромно. Путовања су дугачка, оде се на гостовање у среду, кући се вратите у понедељак. Нисам био са породицом и зато сада желим да јој се максимално посветим", каже Милијаш, који са супругом Ксенијом има једногодишње близанце Василија и Лазара.

Ненад је пресрећан што се вратило поверење у репрезентацију Србије и што се полако ствара победничка атмосфера, као када је он играо за 'Орлове'.

"То је био феноменалан период у ери Радомира Антића, стручњака од кога сам највише научио. Ценили су нас сви и само сплетом несрећних околности нисмо направили нешто право на СП у Јужној Африци. И сада са Славољубом Муслином имамо одличну репрезентацију, враћа се култ, публика. Само овако да наставимо", закључио је Ненад, који има 25 наступа за националну селекцију, уз четири поготка.

"Никада нећу тужити Звезду"

Колико Милијаш воли свој омиљени клуб најбоље говори прича о одлагању исплате значајног дуга. По медијима се пише да му је Звезда остала дужна око 300.000 евра, али он не жели да прича о цифрама. 

"Није ни много ни мало. Исплатиће ме, није проблем. Никада ми није падалао на памет да тужим клуб, нити ћу то икад урадити. Звезди треба и значи зваки динар и ја то разумем. Увек сам јој излазио у сусрет, свестан сам да никад нећу вратити оно што је она мени дала", истиче Милијаш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар