АО: Серенино 47. Грен-слем четвртфинале! Слиједи је Мирјана Лучић-Барони!

Серена Вилијамс наставила је пут ка 23. Грен слем титули пласманом у четвртфинале Аустралијан опена. Хрватска ветеранка Мирјана Лучић-Барони наставила је са сјајним партијама на Аустралиан Опену пласиравши се у четвртину финала.

Тенис 23.01.2017 | 12:45
АО: Серенино 47. Грен-слем четвртфинале! Слиједи је Мирјана Лучић-Барони!
Американка је у четвртом колу победила Барбору Стрицову са 2:0, по сетовима 7:5, 6:4.

Искусна 30-годишња Чехиња пружила је сјајан отпор Серени, посебно у првом сету, али је ипак поражена у два сета.

Три пута је у првом сету имала предност брејка, потом је спаслла у финишу и чак седам сет лопти, али код осме је Серена имала много среће пошто је лоптица закачила мрежу и само је прешла на стрену Стрицове.

У другом сету Серена је почела брејком, деловало је да ће рутински решити меч када је повела са 5:2, али се Чехиња није предала и вратила је брејк. Ипак, није успела да изједначи пошто је Серена новим брејком дошла до победе.

То је њено 47. Грен слем четвртфинале у каријери, а за полуфинале ће се борити са бољом из Џоаном Контом. Британка је савладала Јекатерину Макараову са 6:1, 6:4 и тако потврдила да јој апсолутно одговара Мелбурн. Прошле године стигла је до полуфинала на првом Грен слему сезоне када је изгубила од Кербер.

Макарова је у другом сету водила са 3:1 и 4:2, али изгубила је последња четири гема на мечу.

Хрватска ветеранка Мирјана Лучић-Барони наставила је са сјајним партијама на Аустралиан Опену пласиравши се у четвртину финала.

Тридесетчетворогодишња Лучић-Барони, полуфиналисткиња Вимблдона пре 18 година, односно 79. играчица света, славила је против Џенифер Брејди из Сједињених Америчких Држава у два сета – 6:4, 6:2.

"Увек кажем, знам да имам игру, али мораш тако тешко да радиш и толико да жртвујеш да би дошао до овде... Надам се да ме нико неће уштинути и пробудити јер ово је једноставно невероватно", рекла је Лучић-Барони, а преноси 'Јутарњи'.

Лучић-Барони се пласирала и у четвртфинале у конкурецнији дублова, заједно са Андером Петковић из Немачке, па је најпре чека тај окршај у ноћи између понедељка и уторка, док ће дан касније за пласман у полуфинале у сингу играти против Чехиње Каролине Плишкове – која је била боља од домаће представнице Дарије Гаврилове – 6:3, 6:3.

"Ја сам мали тврди колачић и јако, јако сам тврдоглава и кад нешто желим, учинићу све да то остварим. Нема ту гаранције да ће ти и успјети, али сада се стварно осјећам невјеројатно", рекла је Мирјана и замало заплакала кад је стигла до приче о породици, "Имала сам тешка раздобља у животу раније, али сам прилично благословљена због породице коју имам. Свима који вам кажу да нешто не можете направити, само то направите од срца".

У наредну фазу пласирала се и Џона Конта из Велике Британије, девета играчица света савладала је Рускињу Екатарину Макарову 6:1, 6:4, а у борби за полуфинале чека је Серена Вилијамс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар