Словенци и Хрвати хрле у БиХ у шопинг

Колоне аутомобила и аутобуса викендом и празницима стижу у Бихаћ, Велику Кладушу и Цазин, углавном с хрватским и словеначким регистрацијама.

Босна и Херцеговина 23.01.2017 | 10:30
Словенци и Хрвати хрле у БиХ у шопинг
У колонама су све чешћи и аутобуси, пуни до задњег мјеста, а циљ су - градске тржнице и шопинг. Словенци и Хрвати прелазе границу у потрази за јефтинијим горивом, намирницама и бројном другом робом.

Улице Кладуше, Бихаћа и Цазина препуне су викендима, а организација је на високом нивоу. Паркинг је врло тражен и неријетко се плаћа еуро, а пролази свака валута - куне, еври, конвертибилне марке, пише Ал Јазеера Балканс.

Породице из Коренице каже како на резервоару горива напуњеном у БиХ могу уштедити и до 20 евра. Нижа цијена горива руши све баријере, а купци који трагају за уштедом не маре за ниже стандарде квалитете бензина.

Гради се све више трговачких центара. Само у Бихаћу, у непосредној близини границе с Хрватском их је десетак, а сличан је број и у друге двије општине.

У Градској управи Бихаћа све више размишљају да ову ситуацију покушају искористити за развој туризма. Чине се напори да град што љепше изгледа. Прорадили су и семафори, у свему помажу и грађани.

"Зашто ово не искористити и од Бихаћа, Велике Кладуше и Цазина не направити некадашњи Трст у Италији и чувени Понте Россо", кажу у Градској управи Бихаћа.

Протеклих божићних и новогодишњих празника гужве су биле незапамћене. Долазили су бројни туроператори из Словеније и Хрватске, а најављују и нове и чешће туре.

Задовољни су сви - и гости и домаћини. Једни због јефтине куповине, други због тога што барем викендом и празницима путеви воде у Босну и Херцеговину.

(Ал Јазеера Балканс)
(Фото: Илустрација)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Раде

23.01.2017 10:44

А нас сви обилазе, засто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунто

23.01.2017 11:13

Ти словенци долазе и у Градиску,слаби су то купци,све им скупо сем хране и пица,напију се да се уписају,ту једино полиција узме мјеру јер и возаци се налоцу

Name

Игор

23.01.2017 11:15

Такви који стеде 5 € и треба да нас заобидју. Влада треба да доведе авио компанију у Бањалуку која це нас повезати са бар 3,4 европске земље директним летом . 100 енглеза или холандјана за викенд донесу висе пара него 1000 Хрвата или Словенаца за мјесец. Маните се тих социјалних прица типа "добро је и овде " .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

23.01.2017 12:00

Сине, опет си поцео да се дрогирас.

Name

Стеико

23.01.2017 14:58

Сине Иване, па ста је боље 1000 тих словенаца и хрвата или то сто ти долази сада ?

Name

Тетак Мата

23.01.2017 16:29

Мислим да је боље ових 1000 из Хрватске и Словеније питај шопинг центар власнике. И наши се узјебу кад стане брод крузер па га дочекају са музиком и пршутом а они сви носају воду у руци са крузера. Више потроши један бус кад стане на каву на бензинској

Name

ре

23.01.2017 14:08

Бабо нек се несто врти

ОДГОВОРИТЕ