Браћа Брајан се повлаче из Дејвис куп тима САД-а!

Амерички тенисери браћа Боб и Мајк Брајан саопштили су да се после 14 година повлаче из Дејвис купа.

Тенис 24.01.2017 | 11:45
Браћа Брајан се повлаче из Дејвис куп тима САД-а!
"Освајање Дејвис купа 2007. године један је од највећих успеха у нашој каријери. Били смо благословени што смо могли да играмо под двојицом сјајних селектора, Патриком Мекинроом и Џимом Куријером, и изузетно смо им захвални на поверењу", навели су 38-годишњи близанци у саопштењу на друштвеним мрежама.

Они су захвалили саиграчима из репрезентације, породици, пријатељима, запосленима у Тениском савезу и навијачима на подршци.

Бивши селектор САД Патрик Мекинро је на Твитеру навео: "Била ми је част да будем ваш селектор". Браћа Брајан су тренутно у Мелбурну, где играју на Отвореном првенству Аустралије. Они су на том турниру освојили шест титула, од рекордних 16 у дублу.

Они имају највише победа у дублу у историји САД у Дејвис купу, 24 победа и пет пораза, а измедју осталог, освојили су златну олимпијску медаљу 2012. године и бронзу четири године раније.

Они су једини тим у Опен ери који је у исто време био актуелни победник сва четири гренд слема. У мешовитом дублу леворуки Боб освојио је седам гренд слем титула, а дешњак Мајк има четири.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар