Партизан: Побиједићемо Гогуу на суду!

"Отргао се контроли после пет месеци, он више није у нашој надлежности", каже спортски директор црно-белих.

Фудбал 23.01.2017 | 19:30
Партизан: Побиједићемо Гогуу на суду!
Седрик Гогуа и Партизан. Још није крај. Играчки - јесте. Административно, ћераће се још црно-бели и штопер из Обале Слоноваче, у судском процесу за који из Хумске 1 уверавају да ће изаћи као победници.

Момак из Абиџана својевојлно је у октобру напустио Београд и то је карта на коју клуб са Топчидерског брда игра у процесу са фудбалером који би по одредбама уговора требало да остане до 31. децембра 2019. године, али је извесно да се то неће десити.

"На суду смо са Гогуом. Седрик је на своју штету отишао. Он више није у нашој надлежности, али по свему виђеном смо сигурно добитници целе приче оног тренутка кад потпише за други клуб. Раскинуо је уговор својевољно, на своју штету. То може свако да уради", рекао је Ивица Илиев, спортски директор Партизана.

Проблеми са Гогуом настали су за време тренерског мандата Ивана Томића. Према незваничним информацијама, штопер је чак у алкохолисаном стању долазио на тренинге и то му је толерисано, да би све ескалирало 2. октобра, кад је ухапшен због вожње аутомобила у пијаном стању, због чега је провео ноћ на трежњењу у полицијској станици.

"Могу да причам само о играчким квалитетима. Гогуа је дошао у Београд да 21 годином и све је изгледало феноменално у првих пет месеци, док није упознао чари нашег града. Онда се отргао контроли. Покушавали смо на разне начине да то спутамо. Потом је дошла понуда коју смо одбили због будућности клуба. Не можемо да верујемо никоме 100 одсто, нити да знамо шта ће да уради".

Понуда коју Илиев помиње била је од кијевског Динама и износила је око 2.000.000 евра. Занимљиво је да је баш у табор украјинског великана Гогуа без дозволе отишао месец дана касније и почео да тренира (одиграо и једну контролну утакмицу) и баш је то адут који ће црно-бели покушати да искористе на суду.

"Већина странаца гледа да оде и прође финансијски добро кад му се за то укаже прва прилика. Ми то Гогуи нисмо дозволили и онда су кренули проблеми", додао је Ивица Илиев.

Ваља подсетити да Седрика Гогуу заступа исти агент као и Леонарда да Силву Созу - Дмитри Сељук.

ТАЧНО ЈЕ, АЛЕН ОСТАЈЕ

Речи Алена Стевановића да остаје у Партизану, после нереализованог трансфера у Анталију, потврдио је и спортски дитектор црно-белих, Ивица Илиев.

"Не видим тренутно могучност да нас напусти Стевановић. Ја ту понуду нисам видео. Као ни за Немању Милетића. Биле су само понуде за три, четири наша играча која не желимо да пустимо", уверава Илиев.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар