Вазура: Ево зашто сам оптимиста...!

Генерални директор Паризана навео је таксативно због чега је уверен да ће Партизан добити спор пред Судом у Лозани. Оптужио је Бјековића, рекао да никога из Звезде није звао.

Фудбал 24.01.2017 | 18:30
Вазура: Ево зашто сам оптимиста...!
Да ли сте оптимисти?

"Јесам, свакако. Партизан је на добром путу да реши проблем. Добили смо неке додатне рокове од стране суда. Спремамо папирологију, то иде у правом смеру, измирили смо финансијске обавезе", каже генерални директор ФК Партизан Милош Вазура у интервјуу за "Спортски журнал" и закључује:

"Нереална је казна да би опстала".

Колико и његов блиски сарадник, потпредседник Партизана Владимир Вулетић, Вазура је уверен да ће српски клуб успети пред Судом за арбитражу у спорту у Лозани да добије спор у ком је тужио УЕФА и да црно-бели неће бити суспендовани на годину дана из евро-купова у периоду од наредне три сезоне.

На чему базира тај оптимизам?

"Наши адвокати имају из праксе један случај, речено нам је да то не износимо у јавност", каже Вазура.

"Наш правни тим води адвокат из Швајцарске, са канцеларијом у Србији".

Шта су адути Партизана?

"Адути су престрога казна, редовно измиривање обавеза, нормално понашање Партизана у свим европским такмичењима, у свим финансијским извештајима... Са преко два милиона евра дуга стигли смо до 400.000 и онда измирили и то у јануару. Изузетно је престрога и несвакидашња одлука УЕФА да се казнимо, притом, не добијемо рок до краја првог месеца текуће године", навео је млади функционер, који каже да није важан избор судије у ЦАС.

Вазура наводи да би у наредних десетак дана требало да буде познато када ће Суд донети одлуку која ће бити обавезујућа и за УЕФА и за ФК Партизан.

"Могуће је да то буде и у наредна два месеца".

Вазура овог пута није желео да понови оштру реторику за коју се, када је јавност сазнала за ову оштру казну, определио председник клуба Милорад Вучелић, који је између осталог рекао да је Партизан кажњен само зато што је српски клуб, а оценио је и да се медији према Партизану понашају као у Хитлеровом режиму.

"Не желимо додатно да заоштравамо реторику", рекао је овог пута Вазура.

Он је рекао да никога из Црвене звезде није контактирао поводом случаја из 2014. када су црвено-бели из сличних разлога били суспендовани на годину дана из Европе, рекао је да се саопштења навијачке групе "Гробари са Космета" пишу у Београду и да то неће даље да коментарише, није се сложило да је клуб требало да обавести српску спортску јавност о могућој казни пре него што је она објављена на сајту УЕФА, Ненаду Бјековићу је поручио "да је смешан са изјавама", а за крај је поручио да није основан страх од тога да ће Партизан бити још оштрије кажњен ако не добије спор са УЕФА.

"Не, не плашимо се тога. Измирили смо обавезе, све ја на нашој страни".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар