Милошевић: Припреме по плану, појачања се уклапају у тим

Прошло је десет дана од почетка припрема првотимаца Радника за прољећни дио шампионата. Почев од окупљања играча 11. јануара до данас у Бијељини, као и у остатку земље, владају снијег и минуси, али овакве временске прилике не утичу превише на план припрема који је зацртао стручни штаб Плавих.

Фудбал 21.01.2017 | 16:16
Милошевић: Припреме по плану, појачања се уклапају у тим
"Клуб чини све што је у могућности да нам обезбиједи нормалне услове за рад. Тренинге снаге и издржљивости изводимо на Градском стадиону, док нам је за техничко-тактичке тренинге на располагању терен са вјештачком травом у Етно-селу Станишић, али је и он претходна два-три дана већим дијелом био прекривен снијегом. Током зимске паузе клуб је у оквиру стадиона опремио мини теретану, тако да одређене дијелове тренажног поступка изводимо и ту", рапортира тренер Радника Небојша Милошевић.

Шеф стручног штаба Бијељинаца је углавном задовољан физичком спремом са којом су првотимци дошли на окупљање.

"Већина фудбалера је испоштовала програм који им је припремљен по завршетку јесењег дијела првенства, па су на прозивку дошли у очекиваном физичком стању. Много важније за мене је то што су сви играчи, осим Срећковића и на дуже одсутног Мартиновића, у тренажном процесу. Повреде су зацијелили Којић и Крсмановић, они мало каскају са физичком спремом због природе повреда из којих су изашли, али ће бити спремни за почетак првенства. Срећковић је имао проблема са леђима, тренутно завршава терапије, па га следеће седмице очекујем на тренинзима", извјештава о здравственом стању наш тренер.

Радник у прољећни дио првенства улази јачи за Адемовића, Стојановића, Франића, Брадоњића и Живановића, а клуб трага за још једним појачањем за средину терена. Клуб су до сада напустили Јаковљевић и Фачић, слободу у избору нове средине имају Симеуновић и Челебић, док ће А. Бешировић и Барјектаревић највјероватније на позајмицу.

"За нове играче је набитније да се брзо уклопе у нову средину. Адемовић је већ наступао у Премијер лиги, Стојановић је имао времена да се упозна са клубом и играчима, а Франић је за ова три-четири дана колико је са нама показао велику жељу да што прије постане дио тима. Брадоњић и Живановић су млади момци који свакако имају квалитет да носе дрес Радника, јер иначе не би били овдје. Радник се у првом дијелу сезоне истицао тимским духом и одличном атмосфером међу играчима и циљ нам је да тако и остане", каже стратег Бијељинаца.

Радник ће прву припремну утакмицу играти у Бановићима против домаће Будућности 28. јануара.

ФК Радник
фото: спортспорт.ба

Коментари / 0

Оставите коментар