Вучић плус Дачић добитна комбинација

Владајућа већина треба да има кандидата за председника Србије, који ће да победи у првом кругу, а уколико Српска напредна странка то не подржи, кандидат Социјалистичке партије ћу бити ја, рекао је данас лидер СПС-а и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Србија 21.01.2017 | 10:28
Вучић плус Дачић добитна комбинација
Дачић је рекао да чека да се лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић врати из Давоса са Светског економског форума да се договоре да ли ће имати заједничког кандидата на председничким изборима.

"Вучић плус Дачић је добитна комбинација. Уколико СНС то неће, кандидат СПС ћу бити ја", казао је лидер социјалиста.

Дачић је навео и да му није јасна кандидатура Вука Јеремића, јер би за њега требало да гласају бивши гласачи ДОС, а политика коју је он водио у време када је председник Србије био Борис Тадић није била баш у складу са политиком ДОС-а.

Он је рекао и да је Тадић "оставио све" што се сада дешава са Косовом.

"(Ангела) Меркелова је лично признала мени и Вучићу да ју је бивша власт у Србији преварила, а сада за све криве мене и премијера Србије и криве нас за то што се преговори воде у Бриселу", рекао је Дачић.

О кандидатури Заштитника грађана Саше Јанковића за председника, Дачић је казао да је апсолутно ненормално да он и даље обавља функцију заштитника грађана, јер то није политичка, већ независна функција са које треба да се контролишу политичари.

"Он је од самог почетка, а то није ни крио, био наклоњен ДС и за мене то није изненађење", рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Коментаришући изјаву шефа посланичке групе ДС Горана Ћирића да је Дачић уплашен због осипања бирачког тела јер седи у "катастрофалној влади која је срозала животни стандард", Дачић је упитао по ком основу је онда он специјални саветник директора "Поште Србије".

"По ком основу је Ћирић специјални саветник директора ''Поште Србије'', има 190.000 динара плату и користи службени аутомобил 24 сата", упитао је Дачић.

Он је рекао и да Ћирић има дупло већу плату од њега, а њему држи предавање.

"Ако си опозиционар изађи из тога. Немој да седиш у државном предузећу. Има дупло већу плату од мене, он је у јавном предузећу и мени држи предавање. Хајде да се заменимо", казао је Дачић.

Извор: Агенције
Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Игор

21.01.2017 09:41

А ти зивис од плате ? Ти си бас добитна комбинација. Јадна је Србија са вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

21.01.2017 13:18

Несто као Ауто-гаранције, опција 3+2......?Хаааааа.

Name

пирмо пирмо

21.01.2017 09:59

Добитна комбинација за белаје.Јест да имате 25 год. више ал вам се мозак зауставио на 90 -тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.01.2017 06:46

Оте ми ријеч из уста, баш су блокирани сви на ,90 тим, не само он.